Siyaset 6'lı zirvede 3. buluşma

6'lı zirvede 3. buluşma

27.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatı'na imza koyan altı partinin genel başkanları bugün ikinci kez "çalışma yemeği" formatında biraraya gelecek.

6lı zirvede 3. buluşma

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde biraraya gelen, ardından Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatı imza töreninde toplu fotoğraf veren altı lider, bugün üçüncü kez buluşacak. Partilerin isimlerinin alfabetik sıralaması kriteri çerçevesinde CHP'nin ardından bugünkü toplantıya DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ev sahipliği yapacak. Bu çerçevede CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti Genel Başkanları, çalışma yemeği formatında gerçekleşecek toplantı için saat 19.00'da DEVA Genel Merkezi'nde olacak.

Haberin Devamı

Yol haritası çizilecek

DEVA lideri Babacan'ın 6'lı buluşma öncesi liderlere gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında belirlenen gündem çerçevesinde toplantıda yeni seçim yasası düzenlemesi, seçim güvenliği, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası, olası bir ittifaka dair ilke ve değerler ve ekonomi başlıkları masada olacak. Liderler "geçiş süreci" için kurulan altı kişilik komisyonun nasıl çalışacağına karar verecek. Yeni iş birliği alanlarının da konuşulacağı toplantıda, bundan sonraki süreçte izlenecek strateji ele alınacak.

Bir sonraki toplantıda ev sahibi Uysal 

Ayda bir gerçekleştirilmesi planlanan altı liderli toplantıların bundan sonra daha sık aralıklarla yapılmasının gündemde olduğu, liderlerin daha sık biraraya gelmeyi arzu ettikleri belirtiliyor. Alfabetik sıralama kriteri çerçevesinde bir sonraki toplantı ise nisan ayında yapılacağı, toplantıya Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ev sahipliği yapacağı öğrenildi. Nisanda dördüncü kez bir araya gelecek olan liderleri, Uysal’ın iftar yemeğinde ağırlayacağı öğrenildi.