Siyaset 8. madde ve idamlar Bakanlar Kurulu'nda

8. madde ve idamlar Bakanlar Kurulu'nda

27.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

8. madde ve idamlar Bakanlar Kurulu'nda

8. madde ve idamlar Bakanlar Kurulunda

BAKANLAR Kurulu idam cezasının kaldırılmasını içeren 522 maddelik Ceza Kanunu'nu görüştü. Kurulda ayrıca Terörle Mücadele Kanunu'nun 8. maddesi de gündeme geldi.
Başbakan Mesut Yılmaz başkanlığında dün toplanan Bakanlar Kurulu ceza kanununda yapılması gereken değişiklikleri görüştü. 522 maddeden oluşan ceza kanunu taslağı idam cezasının kaldırılmasını da öngörüyor.
Toplantıda ayrıca TCK'nın bazı maddeleri ile Terörle Mücadele Kanunu'nun 8. maddesi de ele alındı. Yeni hazırlanan ceza kanunu ile bu kanunlar arasındaki uyumluluğun nasıl sağlanacağı tartışıldı.
Yılmaz, OHAL ve kalkınmada öncelikle bölgelere yönelik yatırım ve teşviklerin hangi illere verileceğinin de toplantıda tespit edileceğini söyledi. Sağlık personelinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve kadro ihdası hakkında sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy kurula bilgi verirken, Devlet Bakanı Işın Çelebi de Güneydoğu Asya ülkelerindeki ekonomik kriz nedeniyle Türkiye ekonomisinde alınması gereken tedbirleri anlattı. Toplantıda İzmir'de geçen hafta meydana gelen su baskınları hakkında Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel bilgi verdi.

Bu arada Bakanlar Kurulu toplantısında Washington, Bonn, Moskova, Lahey büyükelçilikleri ile New York ve Cenevre'deki Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliklerine yapılan atama kararnamesinin de imzaya açıldığı bildirildi. İmza işleminin bakanlar kurulu toplantısı bitmeden tamamlandığı kararnameyle şu atamalar yapıldı:
Washington Büyükelçiliği'ne Lahey Büyükelçisi Baki İlkin, Lahey'e Moskova Büyükelçisi Bilgin Unan, Moskova'ya, merkezden Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Nabi Şensoy, Bonn'a, Cenevre'deki BM Daimi Temsilcisi Tugay Uluçevik, Cenevre Daimi Temsilciliğine merkezden Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Murat Sungar, New York Daimi Temsilciliği'ne Bonn Büyükelçisi Volkan Vural.