Siyaset ‘82 milyon, beyin fırtınası yapacak’

‘82 milyon, beyin fırtınası yapacak’

08.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı’nca ‘Ülkem için Bir Fikrim Var’ projesi başlatıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Altun, “2019’u, 82 milyonun ülkemiz için beyin fırtınası yaptığı bir yıl olarak hayal ediyorum” dedi

‘82 milyon, beyin fırtınası yapacak’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca vatandaşların öneri ve fikirlerini ilgili kamu kurumlarına doğrudan aktarabilmeleri ve hayata geçirebilmeleri amacıyla, “2019’da Ülkem İçin Bir Fikrim Var” projesi başlatıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, “Ben, 2019’u 82 milyonun ülkemiz için beyin fırtınası yaptığı ve fikirlerini devletimizin birimleri ile doğrudan paylaşabildiği bir yıl olarak hayal ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Altun, “2019’da Ülkem İçin Bir Fikrim Var” projesine ilişkin açıklama yaptı.

Temiz, berrak zihinler

Türkiye’nin son yıllarda karşı karşıya kaldığı her sınamada, koşulsuz en büyük desteği veren Türk milletini, şimdi ülke için düşünmeye davet ettiklerini vurgulayan Altun, şunları söyledi:

“Çünkü biliyoruz ki en güzel fikirler, aile ve arkadaş sohbetlerinde zikrediliyor, lise ve üniversite kantinlerinde konuşuluyor, çocukların temiz ve berrak zihinlerinden geçiyor. Ben, 2019’u 82 milyonun ülkemiz için beyin fırtınası yaptığı ve fikirlerini devletimizin birimleri ile doğrudan paylaşabildiği bir yıl olarak hayal ediyorum.”

Bir hafta gibi kısa bir sürede çevre, sağlık, kültür, tanıtım, yönetim, iletişim, enerji, eğitim ve adalet gibi farklı alanlarda fikirlerin geldiğini görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Prof. Dr. Fahrettin Altun, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Çeşitliliğin görülebilmesi için gelen fikirlerden birkaç örnek vermek istiyorum. Yaya geçidi kullanım kültürünün oluşmasına yönelik yaya geçitlerine mavi trafik lambası konulması, ülkemiz için bir devlet arması tasarlanması, hastane yerine şifahane isminin kullanılması, sokak hayvanları için hazine arazilerinde yaşam alanları oluşturması ve şehir merkezlerine yaprak dökmeyen ağaçları dikilerek yaprakların rögar kapaklarını tıkamasını engellemesi gibi yüzlerce fikirden bahsediyoruz. Sevindirici olansa her yaştan önerilerin geliyor olması.

Örneğin devlet arması önerisi 16 yaşında bir gencimize ait. Şu ana dek gelen fikirlere baktığımızda yaş aralığının 16-69 şeklinde gerçekleştiğini ve Türkiye’nin her bölgesinden geldiğini görüyoruz. Buradaki amaç, ‘ülkem için çok güzel bir fikrim var ama kimseye iletemiyorum’ diyen, ülkesi için derdi olan insanların yönetim süreçlerine doğrudan dahil olmasını sağlamak.”

28 Ocak’ta faaliyete geçti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, proje kapsamında ülkenin her köşesinden doğrudan kendilerine ulaşılabilmesi için yenilenen web siteleri “iletisim.gov.tr” üzerinden oluşturdukları “2019’da Ülkem İçin Bir Fikrim Var” platformunu, 28 Ocak’ta faaliyete geçirdikleri bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Foreign Policy listesi paylaşımı

Altun, Foreign Policy dergisinin Küresel Düşünürler listesine ilişkin Twitter’dan mesaj paylaştı. Altun, paylaşımında, “Foreign Policy’nin Küresel Düşünürler listesi (en hafif tabiriyle) ilginç. Madem çıtayı bu kadar yükselttiniz, gelecek sefere gerçekten liyakat sahibi birini seçmeye ne dersiniz?” ifadelerini kullandı. Altun, Susam Sokağı’nın kukla karakterlerinden Kurabiye Canavarı’nın hareketli bir görselini de ekledi.