Siyaset 90 fezleke daha yolda

90 fezleke daha yolda

19.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milletvekilleri hakkında toplam 506 fezleke bulunurken, 90’ın üzerinde fezlekenin TBMM’ye gönderilme süreci ise devam ediyor.

90 fezleke daha yolda

267 dokunulmazlık fezlekesiyle en fazla fezleke HDP’ye ait. Bunu 134 fezlekeyle CHP, 40 fezlekeyle Ak Parti ve 14 fezlekeyle MHP izliyor. Bağımsızların da dört dokunulmazlık fezlekesi bulunuyor. Ayrıca, 47 fezleke de karma komisyona gelmek üzere bekliyor. Bu şekilde milletvekilleri hakkındaki fezleke sayısı 506’ya ulaşıyor. Cumhuriyet savcılıklarınca hazırlanan 90’ın üzerinde fezlekenin TBMM’ye gönderilme süreci ise devam ediyor. TBMM’ye henüz ulaşmayanlar da dikkate alındığında HDP’li 41 milletvekili hakkında “dokunulmazlıklarının kaldırılması” istemiyle cumhuriyet başsavcılıklarınca hazırlanan toplam 330 fezleke bulunuyor. HDP’liler arasında en fazla dokunulmazlık fezlekesi, 64 dosyayla Eşbaşkan Selahattin Demirtaş’a ait.
Demirtaş’ı, 54 fezlekeyle Pervin Buldan, 42 fezlekeyle Nursel Aydoğan, 19 fezlekeyle İdris Baluken, 18 fezlekeyle de Altan Tan izliyor. Figen Yüksekdağ, Selma Irmak ve Sırrı Süreyya Önder’in de 10’ar fezlekesi bulunuyor.

18’inin fezlekesi yok

HDP’de hakkında hiç fezleke bulunmayan 18 milletvekili olduğu belirtildi. Bu vekillerin isimleri şöyle: Bedran Öztürk, Mahmut Celadet Gaydalı, Sibel Yiğitalp, Nimetullah Erdoğmuş, Erdal Ataş, Hüda Kaya, Celal Doğan, Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu, Müslüm Doğan, Mithat Sancar, Dengir Mir Mehmet Fırat, Dilek Öcalan, Aycan İrmez, Bedia Özgökçe Ertan, Mahmut Tuğrul, Ayhan Bilgen ve Mehmet Emin Adıyaman.