Siyaset AA’nın espri gücü yüksek haberciliği

AA’nın espri gücü yüksek haberciliği

03.04.2009 - 00:33 | Son Güncellenme:

Anadolu Ajansı, önceki gün abonelerine bir haber geçti. Habere göre, “Dünyadan 2 milyon ışık yılı uzaklıkta Andromeda gök adasında bilim adamlarını heyecanlandıran bir keşifte” bulunulmuştu. Andromeda’da bulunan gezegen, “dünyanın jeolojik zaman dilimlerinden Devon çağına çok benzeyen bulgular” taşıyordu. Yani dünyanın bir benzeriydi

AA’nın espri gücü yüksek haberciliği

Devlet ajansına güvenen pek çok gazete, bu haberin üzerine balıklama atladı. Örneğin Hürriyet, bu haberi arka sayfasında tek sütunluk “Dünyanın benzeri gezegen bulundu” haberine bir dünya fotoğrafı ile yer verirken, Yeni Şafak neredeyse tüm arka sayfasını bu habere ayırdı ve “Dünyanın ikizi bulundu” başlığını attı. Habertürk de beşinci sayfasından “İnsanların yaşayacağı yeni dünya bulundu” başlığıyla manşetten verdi aynı haberi.
Ve dün (2 Nisan) 10.05’te AA’nın yeni haberi geldi. Aynen şöyleydi:  “Sayın abonelerimiz, 1 Nisan 2009 tarihinde ‘ilk kez dünyaya çok benzeyen gezegen keşfedildi’ başlığıyla verdiğimiz haber, AA muhabirinin kurguladığı, ‘1 Nisan’ şakasıydı. Saygılarımızla...”
Devletin haber ajansının asık suratlı resmi hüviyetinden çıkmaya başladığını gösteren çarpıcı bir haber.