Siyaset Adaylığı düşürülen babanın yerine kızı seçime girecek

Adaylığı düşürülen babanın yerine kızı seçime girecek

27.02.2014 - 14:32 | Son Güncellenme:

.

Adaylığı düşürülen babanın yerine kızı seçime girecek

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde, Ali Sever'in adaylığının yapılan itiraz sonucu düşürülmesi üzerine, kızı Kübra Sever Taşkıran'ın MHP'den Belediye Başkan adayı gösterildiği bildirildi.

Haberin Devamı

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Yeşilyurt Belediye Başkan adayları Ali Sever'in (53) Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı görevlerinden geç istifa ettiği gerekçesiyle AK Parti tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz edildiğini belirtti.

Yapılan incelemeler sonucu Sever'in adaylığının düşürüldüğünü kaydeden Polat, Sever'in yerine kızı Kübra Sever Taşkıran'ın (26) aday gösterildiğini bildirdi.

Murat Polat, "Memurların 3 ay önceden istifa etmesi gerekiyor, yani bu seçimleri baz alırsak 1 Aralık itibarıyla istifa etmesi gerekiyor ama bunda sivil toplum kuruluşları hatta siyasi partileri içine alarak ve ona atıfta bulunarak bir uygulama içerisinde girmişler ancak geçmiş dönemlerde bunlar uygulanmamıştı. Bu, memurlarla ilgili bir yasaydı" ifadesini kullandı.