Siyaset ‘Ak Parti ile MHP arasında sorun yok’

‘Ak Parti ile MHP arasında sorun yok’

29.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Ak Parti MKYK toplantısı devam ederken açıkl

‘Ak Parti ile MHP  arasında sorun yok’

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Ak Parti MKYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin “Sayın Cumhurbaşkanı, kapalı grup toplantısında ‘yorulan varsa kenara çekilsin’ ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı’nın bu mesajının adresi nedir?” sorusuna Ünal, “Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği, herhangi bir şekilde Türkiye’nin hedeflerini gerçekleştirmek için çıktığımız bu kutlu yürüyüşte, herhangi bir şekilde AK Parti’nin temel ilkelerinden, değerlerinden uzaklaşan bir davranış içerisinde olması kabul edilemez bir durum olduğu için. Evet böyle bir durum varsa tabii ki AK Parti bugüne kadar gereğini yaptığı gibi bundan sonra da yapacaktır. Bunu Cumhurbaşkanımızın genel olarak siyasete bakış açısı ve bir muhasebe olarak görmekte fayda var” dedi.
‘Sahip çıkacağız’
Tuğrul Türkeş’in kabine dışında kalmasının ardından yaşanan tartışmalara ilişkin değerlendirmeleri sorulan Ünal, Türkeş’in Türkiye’nin en çok ihtiyacı duyduğu anda, geçici hükümetin kurulması aşamasında, “Ben, devletim bana ihtiyaç duyduğunda üzerime düşen sorumluluğu yerine getiririm” dediğini anımsattı. Ünal, “AK Parti’de bakanlık yapmış bir milletvekillimize, tabii ki sahip çıkacağız. Bununla ilgili herhangi bir endişe söz konusu değil. AK Parti ile MHP arasında herhangi bir sorun söz konusu değildir. AK Parti ile MHP arasında liderler düzeyinde herhangi bir sorun söz konusu değildir. Bazı genel başkan yardımcılığı seviyesinde yapılan açıklamalardan duyulan rahatsızlık da tarafımızdan zaten açıklanmıştır” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın da açıklamaları olduğunu anımsatan Ünal, “Siyasette nezaket her zaman çok kıymetli ve değerlidir. Biz sadece bunun altını çizdik ve bunun da uzamasının, Türkiye’ye, Türkiye’nin pozitif gündemine hiçbir katkısı olmayacağını defalarca ifade ettik” dedi.
Bahçeli’ye takdir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz ve sonrasında, “devletin bekası söz konusu olduğunda siyasi sorumluluk nasıl üstlenilir, siyasi sorumluluk nasıl alınır”ı gösterdiğini belirterek, bu konudaki takdirlerini, Cumhurbaşkanı ve Başbakan düzeyinde de ifade ettiklerini hatırlattı.

Yadırganmasını anlamıyorum

Ünal, Merve Kavakçı’nın Kuala Lumpur Büyükelçiliğine atanmasını bazı fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak eleştirmesine ilişkin soru üzerine, şöyle konuştu: “Bu, siyasi iradenin aldığı bir karardır ve bu kararı birilerinin eleştirmiş olması da siyasetin doğası gereğidir ama şunu da unutmamak gerekir ki bu ülke, Sayın Merve Kavakçı’nın şahsında bir inanç ve kıyafet özgürlüğünün nasıl engellendiğine de maalesef şahit olmuştur. Türkiye gibi özgürlüklerin, demokrasinin ve hukuk devletinin kıymetinin her an altının çizildiği bir ülkede geçmişte yaşanmış böyle bir tatsızlığın bugün bir iadeiitibar gibi tekrardan bir devlet tasarrufu ile eyleme dönüşmesini birilerinin yadırgamasını açıkçası anlamıyorum.”