Siyaset AK Parti İzmir'den umutlu

AK Parti İzmir'den umutlu

08.02.2011 - 11:15 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar 'İzmir bize karşı nötr hale geldi. Oya dönüştürmeye az kaldı' dedi.

AK Parti İzmirden umutlu

Tv8’de Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent’ten programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

“İzmir bize karşı nötr halde, oya dönüştürmeye az kaldı!”

Çoğu zaman İzmir’de olduğum için çok iyi biliyorum. İzmir bize karşı nötr hale geldi. Oya dönüştürme konusunda kafasında çok az sorular kaldı. İzmirliler kimseyi rahatsız etmez, edilmekte istemiyorlar. Yakında Ak Parti anlayışı ile tanıştırmış olacağız.”

İzmir’in ürettiği katma değerin karşılığını alamaması tartışmalarına ilişkin şunları söyledi:

“ İzmir ürettiği katma değerin karşılığını alamıyor deniyor. Hastaneler, okullar ile birlikte bu yatırımı fazla fazla almakta. Yerel yönetimlerin yapması gerekenler yapılmayınca hükümet yaptırmıyor oluyor. Yerel yöneticilerin yapması gerekenleri merkezi hükümetler yapınca bir anlamı olmuyor.”

“Ordu, Batum’un selamını almadı”

Haberin Devamı

Nükhet Hotar, CHP’li Batum’un ‘Ordu kağıttan kaplanmış’ sözü için: “Ordumuzu her zaman olması gerektiği yerde gördük, görmeye de devam ediyoruz. Kendisi orduya selam gönderdi; fakat ordu selamı almadı.” açıklamalarında bulundu.

“Muhalefeti yapan kim, ona bakmak lazım”

Hotar: “AK Parti iktidara geldiğinde ekonomik istikrar getirmek ilk hedefti, başardık. Sıra sosyal konulara geldi. Özürlüler, yaşlılar, kadınlar, çocuklar gibi bir grup yokmuş da sadece elit bir kesim varmış izlenimini kaldırmak için çok ciddi emek ve kaynak ayırdık. Bugün iyi bir noktaya geldik. Sosyal sorumluluklar anayasal görevlerimizin içindedir ve gereğini yerine getirmek lazımdır. Buna muhalefet olanlar, dediğimiz sosyal yardımları yapıyor mu? Okul kitaplarını, kömürü alanlar, çocuğu okutulanlar, bu yardımlardan faydalananlar, bunları verdiklerimiz mi bu muhalefeti yapıyor? İktidar oldukları dönemde yapamamış olanlar mı yapıyor? Bu eleştirileri yapanlar kim ona bakmak lazım.” diye konuştu.

“Atatürk’ün yolundan gerçekten ilerleyen biziz!”

Nükhet Hotar: “Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygımız ve sevgimiz sonsuz. Bir tarafta Atatürk’ten geçinen bir grup var, diğer tarafta da hakikaten dediğini yapanlar var. Biz, Atatürk’ün yolundan gerçekten ilerleyenleriz. İktidara geldiğimizde ülkenin durumu belliydi. Bugün, IMF’ye ihtiyaç duymayan bir ekonomimiz var. Kriz teğet geçti. Tüm dünyada kemer sıkma politikası uygulanıyor. Emeklilik yaşı, kdv oranları arttırılıyor. Ülkeler buna benzer tedbirler alınırken,bizde nasıl bunlar olabiliyor? Sırf muhalefet yapmak için yardımlara niye kaynak ayırıyorsunuz diyenler var. Bunlar sadece AK Parti’yi karalamak adına yapılıyor.” dedi.

Haberin Devamı

“Hiç olmadığı kadar halkın arasındayız”

Hotar: “Halkın sepetiyle bizim sepetimiz ayrı değil. Biz de hiç olmadığı kadar halkın arasındayız. Bunu lojmanları terkederek gösterdik. Şu an tüm Milletvekilleri olarak, kendi kiralarını ödeyerek, halkın içinde yaşıyoruz. Bugün, enflasyon sebebiyle malların fiyatlarındaki artışlar azaldı, burdan bir tasarruf var. Çocuklara dağıtılan kitaplar, özel hastanelerdeki ücretsiz muayeneler, acil durumlarda helikopter ambulanslarıyla ücretsiz transfer olmak, bütün bunları da toplayınca vatandaşın sepeti de mutlaka dolmuştur.” diye konuştu.

“50 bayan milletvekilinin 30’u AK Parti’li”

Haberin Devamı

Nükhet Hotar kadınlar için yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “35’li yıllardan bugüne bir kıyaslama yaptığımızda, Meclis’teki en yüksek kadın oranı 2007 yılında 9,1% idi. 50 bayan milletvekilinin 30’u AKP’liydi. Kadınların Parlamento’da yaptığı çalışmalar yansıyacak. İstihdamda kadına yönelik kredi uygulamaları olacak. Her şeyden önce eğitim sorunu, özellikle kız çocuklarının eğitimine olan destek ön planda olacak.”

“Sivil Dikta diye bir tanım olmaz!”

Prof. Dr. Nükhet Hotar sivil dikta tartışmalarına yönelik şu açıklamalarda bulundu.

“ Sayın Başbakan’da, bizde soru geldiği zaman cevap veriyoruz sivil dikta konusunda. Tanım yanlış bir kere, diktanın sivili olmaz. Ama tabii muhalefet sayesinde bu tanım literatüre girerse bilemem. Biz hukukun işine karışmayız. Biz sadece düzenlemelerimizde hukukun daha adil olmasına destek vermek istiyoruz.” diye konuştu.

“ Muhalefet konuşurken televizyonları kapatın!”

“ Muhalefetin söyledikleri ile yargıya gitsek yargı yükü artar. Artık muhalefet konuşurken televizyonları kapatın demeye başlayacağız. Bize yöneltilen haksız iftiralara cevap vermemiz gerekir; ama dikkat edin biz cevap veriyoruz, ilk söyleyen değiliz.” dedi.

Haberin Devamı

“Kılıçdaroğlu kaynağını açıklasın bizde halkımız için örnek alırız!”

Emeklilerin çok daha iyi hizmet aldığına değinen Hotar; sağlık hizmetlerinde her kurumdan yararlanma şanslarının olduğunu ifade etti ve Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde açıklayacağı kaynağa yönelik şu sözleri kaydetti:

“ Sadece 3 aydan 3 aya alınan paraya değil diğer desteklere de bakmak lazım. Türkiye’nin kaynağını birikirdik gerçek yerlere harcıyoruz. Kılıçdaroğlu her ay kat trilyonlarca kaynağı üretebilecek ise açıklasın bizde halkımız için örnek alırız.”