Siyaset AK partili Elitaş'tan ağır sözler

AK partili Elitaş'tan ağır sözler

19.11.2012 - 11:36 | Son Güncellenme:

.

AK partili Elitaştan ağır sözler


tv8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş oldu. Gündemi değerlendiren Elitaş, muhalefeti eleştirdi, Suriye hakkında da konuştu. Terör ile ilgili önemli açıklamalarda da bulunan AK Parti’li vekil Elitaş, “Terör örgütüyle devletin bütün kurumları görüşmüştür ve bundan sonra da görüşecektir” dedi. Elitaş’ın açıklamaları özetle şöyle:

Haberin Devamı

Esad, ‘Türkiye sınırına yakın yerleri terör örgütü uzantılarına devrettim’ diyor, CHP gidip Esad ile fotoğraf çektiriyor!”

“ Suriye’nin Türkiye yakın sınırlarında parça parça olmuş Kürt soylu insanlar da var. Vatansız insanlar onlar. Ama Esad, Türkiye’ye bir darbe vurabilmek adına ki CHP’li temsilcilere de söylediği gibi Türkiye sınırına yakın yerleri Kürtlere terk ediyor. Bizimkiler de ağızları açık dinlemişler. ‘Neden yaptın, bu Türkiye için bir tehlikedir tehdittir’ demiyorlar. O günün anısına birlikte fotoğraf çektiriyorlar. İşte Ana Muhalefetin zafiyeti budur. Güya gözdağı veriyorlar aynen Kamalak gibi konuşuyorlar. Türkiye sınırına yakın bölgeyi Suriye sınırı içerisinde yaşayan Kürtlere teslim ettim siz ne yaparsanız yapın diyor Esad.”

Haberin Devamı

“Suriye tezkeresinde Baasçılardan birini getirseydik CHP kadar ağır konuşmazdı.”

“Suriye tezkeresinde CHP Milletvekilleri Baas Partisi’nin Türkçe bilen temsilcilerini getirseydik herhalde CHP kadar Suriye tezkeresi aleyhinde konuşamazlardı. CHP ilgili Hatay’da sivil insanlarımızın şehit edildiği bombaların düşürüldüğü, uçağımızı düşüren Suriye ile ilgili bir tezkere çıkardığımız zaman BDP’lilerin PKK ile ilgili tezkereye gösterdiği tepki neyse CHP’lilerin de Suriye ile ilgili tezkereye gösterdikleri tepki aynı oluyor.”

“Terör örgütüyle devletin bütün kurumları görüşmüştür ve bundan sonra da görüşecektir.”

“1984 yılından bu yanan terör örgütüyle devletin bütün kurumları görüşmüştür. Bu Özal iktidarında da, Demirel, Ecevit, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller MHP iktidarında da AKP iktidarı döneminde de devletin kurumları görüşmüştür ve bundan sonra da görüşecektir. Çünkü terörler sadece silahlı mücadele değil terörün emri verenlerini susturabilmek, ikna edebilmek gerekir. Onların lojistik, staretjik, zihinsel, fiziksel felsefi desteklerini durdurabilmeniz gerekir. “

“Saadet Partililer adına üzülüyorum, Kamalak dış politikayı okuyamıyor.”

“Saadet Partililer adına üzülüyorum! Bir siyasi partinin genel başkanı dış politikayı bu kadar okuyamıyorsa, iç meselelerimizi dış meselelere mahkûm edecek şekilde zavallı bir durumdaysa üzülürüm. Suriye karışık ama karıştıran biz değiliz kendi iç yönetimi ve Arap Baharı… Suriye’deki rejimin şuanda etnik yapısı Suriye nüfusu içerisinde %20. Yani %20 civarındaki bir etnik yapı %80 civarındaki farklı bir etnik yapıyı etkisi altına almaya çalışıyor. Suriye rejimi 1940’dan beri diktatörlükle idare ediliyor son zamanlar AKP iktidarı hem Sayın Cumhurbaşkanı hem Başbakan’ın Hafız Esad’ın oğlu Beşer Esad’a yaptığı telkinler, demokratikleşme çağrıları üzerine biraz iyileşme sürecine girmişti. Sayın Kamalak bunları okuyamadığından dolayı maalesef basit meselelerin üzerine gidiyor. İnsanın vicdanı sızlar.”