Siyaset Akaydın için suç duyurusu

Akaydın için suç duyurusu

10.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında, “15 Temmuz darbe girişimi bir tiyatrodan ibarettir” dediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Akaydın için  suç duyurusu

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’da şehit düşen polis memuru Muhammed Oğuz Kılınç’ın annesi ve 15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği Başkanı Meltem Kılınç, Akaydın hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.
Akaydın’ın 2 Ağustos’ta yaptığı açıklamadaki, “15 Temmuz darbe girişimini bir tiyatrodan ibarettir” dediğini, bu sözlerle şehitleri ve ailelerini küçük düşürdüğünü ileri süren Meltem Kılınç dilekçesinde, Mustafa Akaydın’ın ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçundan yargılanmasını talep etti. Kılınç’ın dilekçesinde, “15 Temmuz darbe girişimi milletimizin kahraman evlatları tarafından bertaraf edildi. 15 Temmuz’da 2’nci Kurtuluş Savaşı misali tanka, topa kafa tutularak mücadele verildi. Ülkenin parçalanması, bayrağın göklerden indirilmesi engellendi” ifadeleri de yer aldı.

‘Sözlerimin arkasındayım’

15 Temmuz darbe girişimine yönelik ifadeleri nedeniyle eleştirilen CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, “Benim şehitlere ne saygısızlığım var ki, şehitlerin hakkını koruyorum. Neden devletin en önemli örgütü polis güçleri dururken sokağa sivil halk yönlendirilmiştir. 248 kahramanımızın şehadetine devlet tarafından davetiye çıkarılmamış mıdır? Bu şehitleri ellerinde bıçak bile yokken köprüye çıkarıp FETÖ darbecilerinin önüne atan ve şehit olmasına neden olan siyasilerden hesap soruyorum. ” dedi. Akaydın, “Bu darbe teşebbüsü bize Allah’ın bir lütfu” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “O zaman sonucunda ciddi siyasi çıkarlar kazanıyorsan bu tiyatronun başrol oyuncususun demek. Beni linç ederek, bir yere varamazsın” tepkisini gösterdi. Akaydın, şunları kaydetti: “Bu sunum bir savunma sunumu olmayıp, AKP’den hesap sorma sunumudur. Söylediklerimin arkasında durmaktayım.” l ANKARA Milliyet