Siyaset Aklını başına al, milleti tahrik etme

Aklını başına al, milleti tahrik etme

10.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, ‘Diktatörsem buyurun sandıkta devirin’ sözlerine Samsun’dan cevap verdi: Sen kime meydan okuyorsun? Ortalık karıştığı zaman senin izini bulamazlar. Milyarların üstünü kanla örtmeye kalkma

Aklını başına al, milleti tahrik etme

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Buyurun diktatörü sandıkta devirin” sözlerine “Ne demek bu, sen kime meydan okuyorsun? Aklını başına al. Milleti tahrik etme. Milyarların üstünü kanla örtmeye kalkma” cevabı verdi.
Bahçeli, Samsun’daki iki günlük programının ilk durağı olan Vezirköprü’de şunları söyledi:

KİME MEYDAN OKUYORSUN?: Sayın Başbakan yine dün televizyonlara çıkmış ‘Ben tek adamsam gelin indirin’ diyor. Ne demek bu, sen kime meydan okuyorsun? Ortalık karıştığı zaman senin izini ve eserini Türkiye’de bulamazlar. Aklını başına al. Milleti tahrik etme. Milyarların üstünü kanla örtmeye kalkma. ‘Paralel devlet var. Bunların inine gireceğim. Bunar alçaktır haindir, bunlardan sorgu soracağım’ diyorsun. 83 günden beri aynı laf. Peki, başbakan kim? Sensin niye sormuyorsun? Hâlâ tartışıyorsun. 41 tane yolsuzluğa karışmış insanın içeriden çıkmasına vesile olabilecek oyunlara ne gerek var Sayın Başbakan? Savcılardan ne istiyorsun ki kıyıma uğratıyorsun. 8 bin polisi niye yerinden ediyorsun. 28 Valini merkeze neden alıyorsun. Kimi koruyorsun kimin üstünü örtüyorsun?

KURU YERİM: Televizyon programında nasıl beslendiği sorulunca “Ben üç öğün bal, kaymak yiyorum” dedi. Tabii gazetelere dökülenlere bakarsak elindeki 1 milyar dolar herhalde bu ülkenin balı kaymağı olsa gerek. Bu nasıl bir söz? Sana yediğini soruyorlar ama vatandaşın yediğinin ortalamasında bir şey söyle. Ben kuru fasulyeyle pilavı çok severim, yanında da soğan olursa çok severim, derim. Ama bunlar kuru fasulye pilav mı yiyorlar orası meçhul. Ama Sayın Başbakan ‘ben 3 öğün bal ve kaymak yiyorum’ diyor. Anlaşıldı ne yediği, Türkiye’de 1 milyar dolar ancak bal ve kaymağı yemekle olur.

Yazarlar