Siyaset AKP'den SMS'li miting daveti, CHP'li vekili kızdırdı

AKP'den SMS'li miting daveti, CHP'li vekili kızdırdı

18.03.2009 - 07:33 | Son Güncellenme:

Erdoğan'ın perşembe günü Burdur'da yapacağı miting için AKP tarafından memurlara giden SMS'ler CHP'yi kızdırdı

AKPden SMSli miting daveti, CHPli vekili kızdırdı

AKPden SMSli miting daveti, CHPli vekili kızdırdı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın perşembe günü Burdur'da yapacağı miting için AKP tarafından öğretmen, memur, muhtar ve kooperatif başkanlarına SMS'le miting davetleri gönderilmesi CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan'ın tepkisine neden oldu. Özkan, “AKP için seçim yolunda her şey mübah. Memlekette sandık başında ve musalla taşında olan eşitliği de bozdular” dedi.
Bir dizi açılış için perşembe günü Burdur'a gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın yapacağı miting için AKP Milletvekili Bayram Özçelik tarafından, kentteki öğretmenler başta olmak üzere, memur, muhtar ve kooperatif başkanlarına SMS'le miting daveti gönderildi. SMS'te ‘Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 19 Mart 2009 Perşembe günü saat 15.30'da Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edecektir. Teşriflerinizi rica ederim’ denildi.
KABUL EDİLEMEZ’ Devlet memurlarının mesajla mitinge davet edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, memurun siyasetle uğraşma hakkı olmadığını, ama AKP'nin seçim yolunda her şeyi mübah gördüğünü söyledi. Özkan, şöyle konuştu:
“Devletin kaymakamlarını, memurlarını, kooperatif başkanlarını, muhtarlarını seçim meydanlarına toplamaya çalışıyorlar. Memlekette sandık başında ve musalla taşında olan eşitliği de bozdular. Artık fakirin cenazesi farklı, zenginin cenazesi farklı kalkıyor. Siyaset de promosyona döndü. İnsanların oyuna ipotek konuyor. Bu ipoteği saygısızlık olarak görüyorum. Oy insanın namusudur.”

Yazarlar