Siyaset AKP'li Vekilden telefonlu şov

AKP'li Vekilden telefonlu şov

20.03.2009 - 14:54 | Son Güncellenme:

Bakan Çağlayan'ın konuşmasını gazetecilere hoparlörden dinletti

AKPli Vekilden telefonlu şov

AKP Isparta Milletvekili Sait Dilek, muhalefet partisi mensuplarının yerel seçim öncesi “Isparta teşviğe girmeyecek” yönündeki propagandaları üzerine basın toplantısı düzenleyip, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile telefonla aradı, konuşmaları da gazetecilere açtığı hoparlörden dinletti.

Yerel seçimler öncesi Isparta'da muhalefet partilerinin belediye başkan adaylarının ‘teşvik’ üzerine propaganda izlemesine AKP Milletvekili Sait Dilek ilginç bir yöntem kullanarak yanıt verdi.

Büyük Isparta Oteli'nde gerçekleştirilen basın toplantısında Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile telefon bağlantısı kurup Isparta'daki sıkıntıyı anlatan Milletvekili Sait Dilek, Bakan Çağlayan'dan gazetecilere bu konuda açıklama yapmasını istedi.

Önce sabit bir telefon üzerinden bağlantı kuruldu, ancak hoparlör sistemi zayıf kaldığı için Milletvekili Dilek, Bakan Çağlayan'ı bu kez cep telefonundan aradı. Bakan Çağlayan'ın konuşmaları ve teşvikle ilgili açıklamaları mikrofon aracılığıyla hoparlörden tüm gazetecilere dinlettirildi.

Bakan Çağlayan telefon konuşmasında Isparta'da yapılan olumsuz propaganda için “Bu konuda kim ne diyorsa gelsin benimle muhatap olsun. Benimle tartışacak, bilgisi, tecrübesi varsa ben ‘hodri meydan’ diyorum gelsin benimle tartışsınlar. Yapılan spekülasyonları anlamakta zorluk çekiyorum. Muhalefet yapılabilir. Bu olabilir. Ancak insanların kaderiyle oynamak kimseye fayda getirmez” diye konuştu.

Yeni teşvik sistemi hakkında açıklamalar yapan Bakan Çağlayan, ilk olarak Isparta'nın bölgesel ve sektörel bazda teşvik alacağını söyledi. Daha sonra Türkiye geneli ile ilgili çeşitli bilgiler veren Bakan Çağlayan, “Yeni teşvik sistemi Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek. Süresi konusunda net birşey yok, ancak 5 yıl geçerli olması düşünülüyor. Ayrıca hangi sektörlerin destekleneceğini maalesef ilan edemiyoruz. Yalnız şunu söyleyebilirim, hangi il hangi sektörde daha fazla ön plana çıkıyorsa o il o sektörde teşvik alacak” diye konuştu.