Siyaset ‘Ala gensoruyu çoktan hak etti’

‘Ala gensoruyu çoktan hak etti’

22.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “İçişleri Bakanı gensoruyu çoktan hak etti. Sadece o değil, Başbakan ve hatta bütün bakanlar kurulu çoktan hak etti. Ama ortalık yangın yerine dönmüşken, biz her şeye rağmen sağduyu içinde, yapıcı, olumlu, pozitif muhalefet çizgisinde durmaya çalışıyoruz. Sabrımızın sınırındayız” dedi.

‘Ala gensoruyu  çoktan hak etti’

Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin, “vatandaşların sabah kalktığında sokağa çıkmaya tereddüt ettiği bir ülke” haline geldiğini belirterek, “Çürümüş bir devlet, aciz bir hükümet, panik halinde bir millet tablosu, Türkiye’ye yakışan bir tablo değildir. Terör artık derbi maçlarında stadyumların boşaltılarak son anda maçların tehir ettirilmesi noktasına gelecek kadar güçlenmiş görülüyor” diye konuştu.Türkiye’nin Irak ve Lübnan olmayacağını belirten Altay, “Yaşananlar, AKP’nin terör örgütlerine yardım ve yataklığının bir sonucudur. Namuslu bir cumhuriyet başsavcısı aramaya devam ediyoruz. ‘Şam’da cuma namazı kılacağız’ derken, Türkiye’de, memleketimizde 500 koruma ile cuma namazına giden yöneticiler Türkiye tarafından kabul edilebilir değildir. Cumhurbaşkanı elbette an itibariyle teröre yardım ve yataklık suçundan yargılanamaz ama herkes ve kendisi de bilsin ki cumhurbaşkanlığı dönemi bittiği an, eski başbakan sıfatıyla, teröre yardım ve yataklık etmekten dolayı, Türkiye’yi kan gölüne çevirmekten dolayı mahkemelerin karşısında hesap verecektir” dedi.

‘Millet can veriyor’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, “Milletimiz iyi bir sınav veriyor” dediğini belirten Altay, “Kurtulmuş; halkımız sınav vermiyor, millet can veriyor, can. Allah’tan kork, kuldan utan” ifadesini kullandı.