Siyaset Ali İsmail Korkmaz’a dövüldüğü yerde anma

Ali İsmail Korkmaz’a dövüldüğü yerde anma

11.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de 2 Haziran 2013 tarihinde, Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yılında, dövüldüğü fırının önüne karanfiller konularak anıldı.

Ali İsmail Korkmaz’a dövüldüğü yerde anma

Kurtuluş Mahallesi Sanayici Sokak’taki fırının önünde yapılan anmaya CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Sinan Özkar ile 50’ye yakın partili katıldı. Anma törenine katılanlar, Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü yere karanfil bıraktı.
Polislere seslendi
Karanfil bıraktıktan sonra konuşan Tekin, polislere seslendi. Tekin, “Gezi Parkı olaylarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimatı kendisinin verdiğini belirtmesine rağmen ne gariptir ki bu polislerin tamamı sürgüne tabi tutuldu. Bir kısmı şu anda cezaevlerinde, bir kısmı yurtdışına kaçmak zorunda kaldı, çoğu da emekli oldu.
Polis kardeşlerime sesleniyorum; İktidarların kirli oyunlarına, kirli tuzaklarına alet olmayın. 90’lı yıllardaki polis ağabeylerinize bakın. Onlar da aynı durumda. İktidarın kirli oyuncağı haline gelirseniz sürgüne tabi tutulursunuz, yok sayılırsınız, cezaevlerine atılırsınız. Sizin yapmanız gereken, devletin temel görevi, kolluk kuvvetlerinin temel görevi insanların can güvenliğinin garantisidir. 19 yaşındaki gencecik bir çocuğu öldürebilecek kadar haksızca, insanlığını kaybetmiş devlet memurlarını düşünmek bile istemiyorum” dedi.

Yazarlar