Siyaset Ali Özcan İstanbul için CHP'den aday adayı

Ali Özcan İstanbul için CHP'den aday adayı

26.12.2008 - 17:37 | Son Güncellenme:

.

Ali Özcan İstanbul için CHPden aday adayı

Daha önce CHP İl başkanlığı ve parti meclisi üyeliği yapan Ali Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için CHP'den aday adaylığını açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanlığında bir basın toplantısıyla aday adaylığını duyuran Özcan, yerel seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi. İstanbul gibi diğer illerinde iyi yönetilmediğini savunan Özcan, "AKP 'nin yönetiminin kentteki özensiz yönetimine karşı Türkiye'yi temsil eden CHP'nin adayların belirlenmesinde, seçimlerin kazanılabilmesi için adaylarımızın iyi seçilmesi lazım" diye konuştu.

"EN DEMOKRATİK ADAY BELİRLEME YÖNTEMİ ÖNSEÇİMDİR "

Aday adayları belirlenirken, önseçim, eğilim yoklaması ve atama yöntemlerinin kullandığını söyleyen Özcan, " CHP'de en demokratik olanı önseçimle adayı seçebilme olanağıdır. Yerel ve genel seçimlerde İstanbul kentinin 100 binin üzerinde üyesi vardır. Önseçimle aday belirleme yaptığımız zaman seçimi kazanmamız çok daha yüksektir. Önseçim yöntemiyle partinin belediye başkan adayı belirlenmelidir. Önseçimle partimize bir özgüven gelecektir " dedi.

"ÖNSEÇİM SEÇİM ALDIRIR"

Gazetecilerin önseçimin uygulanacağına inanıyor musunuz ? soruları üzerine Özcan, " Genel Başkanımızla konuşmalarımız oldu. Ben önseçimle başarı elde edebileceğimizi düşünüyorum.Zaten bizim tüzüğümüzde önseçimin öncelikli bir süreç olduğu yazıyor. Önseçim seçim aldırır. Bu düşünce genel merkezde de hakimdir. Süremiz var. İhtiyaç var mı ? İstanbul'da ihtiyaç var" diye cevap verdi. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarının henüz açıklanmamasıyla ilgili ise Özcan, yine önseçime atıfta bulunarak, "Ben önseçimle muvaffak olacağımıza inanıyorum "dedi. Özcan, Kemal Derviş'in aday adaylığı için isminin geçmesinin hatırlatılması üzerine ise, " Kemal Derviş'in böyle bir düşüncesi yok. " dedi.