Siyaset Altılı masada aday ismi yine konuşulmayacak

Altılı masada aday ismi yine konuşulmayacak

14.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde altılı masa bugün saat 12.00’de sekizinci kez toplanacak, ancak cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konuşulmayacak.

Altılı masada aday ismi yine konuşulmayacak

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara  -Toplantıda oluşturulan komisyonların çalışmalarında gelinen aşama,  ortak web sayfası ile önemli temel politika alanları için kurulan ortak çalışma grubunun çalışmaları görüşülecek. Altı parti seçime kadar olan sürece ilişkin masanın yol haritasını çıkaracak. AK Parti’nin “başörtüsü” teklifini masaya yatıracak olan altılı masa bu konudaki tavrını açıklayacak. Gündem metninde “liderlerin önerileri” şeklinde başlık da yer alacak. İYİ Parti  lideri Akşener’in, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın teklifini masaya getirmesi halinde, gündeme “genişleme” konusu da gelecek..

Haberin Devamı

Anket yapılacak

Cumhurbaşkanı adayının ismi bugünkü toplantıda konuşmayacak. Adayın ocak ayındaki toplantıda konuşulması bekleniyor. Adayı belirlemek için de çok güvenilir birbirinden habersiz birkaç kamuoyu şirketine anket yaptırılabileceği ifade ediliyor. Anketlerden çıkacak isimler masaya önerilecek. Ancak adayı belirlemek için tek kriter olmayacak. Masadan tek aday çıkmasının altı partinin çalışmalarını kolaylaştıracağı belirtilerek, “Armudun sapı üzümün çöpü diyecek olursak kusursuz bir aday bulmak imkansız” görüşleri de dile getiriliyor.