Siyaset Altılı masadan ortak sandık takibi

Altılı masadan ortak sandık takibi

09.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatı'na imza koyan altı parti seçim güvenliği çalışmaları için kolları sıvadı. Üyeleri büyük ölçüde belli olan seçim güvenliği çalışma grubu 24 Nisan'daki liderler buluşmasından önce yapacağı ilk toplantıyla stratejisini belirleyecek. Altı parti yapacağı ortak çalışmayla sandık takibi yapacak.

Altılı masadan ortak sandık takibi

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara  - CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti’den oluşan altılı masa seçim güvenliği için çalışmalara başladı. Seçim güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan çalışma grubunun haftaya ilk toplantısını yapması bekleniyor. Bu toplantıda seçim öncesi ve seçim gününe ilişkin yapılacak çalışmalar masaya yatırılacak. Seçim ve sandık güvenliği konusunda atılacak ortak adımlar belirlenecek. 

Haberin Devamı

Partiler ortak çalışma grubu aracılığıyla seçimlere ilişkin tecrübelerini de birbirleriyle paylaşacak. Risk analizleri yapılırken ortak sandık takibi için çalışma yürütülecek. Sandık güvenliği ve görevlisi konusunda eksiği olan partilere takviye yapılacak. Sandık güvenliği, oy güvenliği, sayım güvenliği, sandık sonuçlarının partilere sağlıklı aktarılması gibi konularda eğitimler gerçekleştirilecek. Sandık görevlilerinin eğitimi için de ortak bir çalışma planlanması bekleniyor. Altı parti seçim gecesi çalışmaların koordinasyonu için de bir mekanizma oluşturacak. Bu çerçevede CHP, son seçimlerde kullandığı bilişim alt yapısına ilişkin diğer partilere bir sunum gerçekleştirecek.