Siyaset Amanoslar’da PKK saldırdı: 1 şehit

Amanoslar’da PKK saldırdı: 1 şehit

09.08.2009 - 01:21 | Son Güncellenme:

Hatay’daki çatışmada, jandarma komando erlerden Yusuf Tiryakioğlu şehit oldu, iki er yaralandı. Van’da 4 öğretmen gözaltına alındı

Amanoslar’da PKK saldırdı: 1 şehit

Amanos Dağı eteğindeki Hatay’ın Karlısu beldesi Askeri Radar Üssü bölgesinde önceki gün saat 22 sıralarında devriye görevi yapan askeri birliğe bir grup PKK’lı tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.
Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine süren çatışmada, jandarma komando erlerden Yusuf Tiryakioğlu şehit oldu, Cüneyt Sevinçkaya ile Gökhan Dokur yaralandı. Çatışmada 1 PKK’lı da öldü. Yaralı askerler Antakya Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Hayati tehlikesi bulunmayan Dokur burada tedaviye alındı, durumu ağır olan Sevinçkaya, GATA’ya sevk edildi. Bölgeye Antakya, İskenderun ve Dörtyol ilçelerinden çok sayıda komando timi sevk edildi. Kaçan PKK’lıları yakalamak için operasyon başlatıldı.

Birliğinde tören

Şehit er Tiryakioğlu için İl Jandarma Komutanlığı’nda bir tören düzenlendi. Törenin ardından Tiryakioğlu’nun cenazesi toprağa verilmek üzere helikopterle memleketi Ordu’ya gönderildi.
TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, er Yusuf Tiryakioğlu’nun şehit olması, er Cüneyt Sevinçkan’ın yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a, başsağlığı ve geçmiş olsun mesajı gönderdi.

Acılı baba: Vatan sağ olsun

Bu arada Tiryakioğlu’nun şehit olduğu haberi, Ordu Kabataş’taki ailesini yasa boğdu. Türk bayrağı asılan Kuzköy’deki baba evi taziyeye gelenlerle doldu. Gözyaşlarını tutamayan anne Sultan Tiryakioğlu ağıtlar yaktı. Oğluyla en son çarşamba günü telefonla görüştüğünü belirten baba İsmail Tiryakioğlu da, “Vatan sağ olsun” dedi. Şehit erin cenazesi bugün Ordu’da toprağa verilecek.

4 öğretmene gözaltı

Öte yandan Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Beşparmak köyünde PKK içinde faaliyet gösterdiği öne sürülen 2 örgüt üyesi ile onlara yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen 4 öğretmen gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde 3 kalaşnikof tüfek ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiği açıklandı.
Örgüt üyesi E.A ve A.C. ile onlara yardım ve yataklık yaptıkları öne sürülen öğretmenler Y.S., H.Y., M.T.M., A.S., yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.