Siyaset ANAP, Cumhur İttifakı’nı desteklemeye karar verdi

ANAP, Cumhur İttifakı’nı desteklemeye karar verdi

30.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Anavatan Partisi (ANAP) 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı.

ANAP, Cumhur İttifakı’nı desteklemeye karar verdi

ANAP Genel Başkan İbrahim Çelebi, Milliyet’e yaptığı açıklamada, bu kararı vermelerindeki en önemli nedenin ülkenin yaşadığı sıkıntılı süreç olduğunu söyledi. Çelebi, “Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan üzerinden ciddi sıkıntılı bir sürece itilmek isteniyor. ANAP her türlü hamasetten, kişisel çıkarlardan hatta parti çıkarlarından ari olarak devletin çıkarlarını öncelediği için, Türkiye daha büyük sıkıntılara, daha büyük krizlere girmesin diye Cumhur İttifakı’nın doğru bir karar olduğuna inanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Hedef Erdoğan’

Muhalefet blokunda ANAP’ın tabanına oynayan iki parti bulunduğunu savunan Çelebi, “Bizim tabanımızı yanlış yönlendirip, kafa karışıklığına yol açabilirler. Biz girdiğimiz yerde tereddütleri ortadan kaldırabiliyoruz. Kararsız seçmen üzerinde etkimiz olacağına inanıyoruz” dedi.

Muhalefet partilerinin adaylarını ve programlarını da incelediklerini ve Türkiye’nin sorunlarına ilişkin bir çıkış yolu göremediklerini belirten Çelebi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “2001 ile senaryo aynı, hedef Erdoğan” açıklamasına katıldıklarını söyledi. 2001 sürecinin doğru yönetilmediğini, sürecin sadece hükümete değil, devlete yönelik olduğunun görülemediğini kaydeden Çelebi, “O süreci daha az hasarla atlatabilirdik. Şimdi de benzer sorunlar var. Türkiye ciddi ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya. Bu oyunların bozulması lazım. Cumhurbaşkanımız mutlaka iktidarı döneminde hatalar yaptı ama o hataları gördü. Hataları telafi ve tamir ederken de ülkeyi de telafi ve tamire götürüyor. Bunun bozulmaması lazım. Muhalefet, ‘Ne olursa olsun biz bu işi bozalım, Erdoğan kaybetsin de gerekirse Türkiye de kaybetsin’ diyor. Biz böyle bir muhalefet tarzını anlayışla karşılamıyoruz. Buna itiraz ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Pazarlık yapmadık’

2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Erdoğan’ı desteklediklerini, ancak referandumda ‘Hayır’ blokunda olduklarını hatırlatan Çelebi, “Ezbere şunu destekleyelim, bunu destekleyelim demiyoruz. Bu sefer de hiçbir pazarlık yapmaksızın Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldık” dedi.

Destek kararının ardından Erdoğan’ın Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’yı görevlendirdiğini belirten Çelebi “Biz de Genel Başkan Yardımcısı Kazım Kumpasoğlu’nu görevlendirdik. İki genel başkan yardımcısının görüşmeleri çok güzel geçti. Cumhurbaşkanımızla ben de telefonla görüştüm. Kısa zamanda da kendisiyle görüşeceğiz. Biz çalışma programımızı kendisine sunacağız. Onun da bizi yönlendireceği konular olabilir. Onları da alacağız, ona göre çok aktif bir şekilde kampanyanın içerisinde olacağız” dedi.