Siyaset Ankara'da neler oluyor?

Ankara'da neler oluyor?

01.04.2014 - 08:06 | Son Güncellenme:

CHP, Ankara'da son ana kadar başabaş giden Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuçları için büyük bir çalışma başlattı. Ankara'da ise CHP'liler YSK önünde protesto gösterisi yaptı.

Ankarada neler oluyor

CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mansur Yavaş’ın sosyal medya üzerinden başlattığı çalışmayla sandık tutanaklarını toplayıp YSK’ya itiraz etmeye hazırlanıyor. Ayrıca CHP Genel Merkezi'nde de Yüksek Seçim Kurulu'nun Ankara'da açıkladığı sandık sonuçlarını, oy verme işleminin sonunda sandık kurullarının tutuğu tutanaklarla karşılaştırıyor.

Haberin Devamı

SARIGÜL DE İTİRAZ EDECEK Mİ?

Seçimlerin büyük çekişmeye sahne olduğu Ankara'da, CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın Twitter üzerinden başlattığı kampanya kısa sürede ilgiyle karşılandı.

Yavaş'ın, seçim sonuçlarının kontrol edilmesine yönelik çağrısına karşılık verenler sosyal medyadan sandık tutanaklarını göndermeye başladı.

Mansur Yavaş'ın bu çabası, sosyal medyada takdirle karşılanırken; CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Mustafa Sarıgül'e tepkilerin de tetiklemesine neden oldu.

MHP kökenli Yavaş'ın çabasına karşılık, seçimde usulsüzlük yapıldığını iddia etmesine karşın Sarıgül'ün herhangi bir girişimde bulunmaması ve sonuçlara itiraz etmeyi gündemine almaması tepkiyle karşılandı.

Tepkilerin arttığı sırada @chp_medya Twitter hesabından 'Son dakika! CHP İstanbul yarın itiraz edecek!!!' tweet'i atıldı.

Haberin Devamı

Şimdi bütün gözler, bugün CHP'nin İstanbul'da seçim sonuçlarına itiraz edip etmeyeceğine çevrildi.

AYLİN KOTİL DE İTİRAZ EDECEĞİNİ AÇIKLADI

CHP İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanlığı için yarışan Aylin Kotil, twitter hesabından itiraz edeceğini açıkladı.

YSK ÖNÜNDE PROTESTO

Ankara'da YSK önünde toplanan bir grup ise oy sayımında şaibe olduğunu savunarak eylem yaptı. Ankara'nın Çankaya İlçesi Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan YSK binası önüden toplanan CHP'liler, oy sayımında şaibe olduğunu öne sürerek
eylem yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye seçim sonuçlarını protesto eden grup, YSK binası önünde toplandı. Grup üyeleri, sloganlar atarak YSK'yı protesto etti. Bu esnada grubun arasından geçmekte olan kırmızı plakalı makam aracına gruptakiler tepki gösterdi. Bazı grup üyeleri aracı tekmeledi. Grup, yarın saat 14:00'te yeniden toplanmak için çağrı yaparak dağıldı.

Gruptakilerin, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın yarın YSK'ya yapacağı itirazdan önce YSK önünde bir araya geleceği belirtildi.