Siyaset Artık hukukun değil sarayın üstünlüğü var

Artık hukukun değil sarayın üstünlüğü var

18.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM’de Duncan ile görüşen Kılıçdaroğlu’nun konuk bakanın Türkiye’deki yargılamalara ilişkin sorusu üzerine “Kuvvetler ayrılığı ifadesi kâğıt üstünde kaldı” yorumunu yaptığı belirtildi...

Artık hukukun değil sarayın üstünlüğü var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün TBMM’de İngiltere’nin Avrupa ve Amerika’dan sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile görüştü. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik ifadelerinin “tehdit” içerdiğini savunarak “Demokrasiler bedel ödeme rejimlerdir. Ülkeme, Batı standartlarında bir demokrasi gelecekse bedel öderim” dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de gazeteciler ve insan hakları aktivistlerine yönelik yargılamalara ilişkin olarak da, “Artık hukukun üstünlüğü yok, sarayın üstünlüğü var. Kuvvetler ayrılığı ifadesi kağıt üstünde kaldı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yaklaşık yarım saat süren görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da katıldı. Görüşmede Türkiye-AB ilişkilerinin yanı sıra Türkiye’deki mevcut siyasi durum ile 15 Temmuz darbe girişimi ve seçim güvenliği konuları gündeme geldi. Milliyet’in aldığı bilgilere göre Duncan, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu Türkiye’ye 5. gelişim. Sadece iktidarla değil muhalefetle görüşmeyi de önemsiyorum, bu nedenle sizleri ziyaret ediyorum” diye konuştu.

Duncan, 25 gün süren Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin olarak da, “O yürüyüşle tüm dünyaya çok güçlü bir mesaj verdiniz, yürüyüşünüz tüm dünyada duyuldu” dedi.

‘Bedel öderim’

Alınan biilgilere göre, Duncan’ın sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik “İçeride olan zat ile Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın. İçeriden değişik haberler alıyorum. ‘Buradan çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım’ diyor içerideki zat” açıklamalarının, kendisine ve CHP’ye yönelik açık tehdit içerdiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Demokrasiler bedel ödeme rejimlerdir. Ülkeme, Batı standartlarında bir demokrasi gelecekse bedel öderim, bedel ödemeye hazırım” dedi.

Haberin Devamı

‘Sarayın üstünlüğü’

Görüşmede konuk bakan, Kılıçdaroğlu’na, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gazetecilere ve insan hakları aktivistlerine yönelik yargılamalara ilişkin değerlendirmelerini sordu. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, “Artık Türkiye’de hukukun üstünlüğü yok, sarayın üstünlüğü var. Kuvvetler ayrılığı ifadesi kâğıt üstünde kaldı” dedi.

Yeni anayasa

Kılıçdaroğlu’nun, “Parlamenter demokrasiyi tahkim edecek yeni bir anayasa yazılması gerekiyor. Bunun gündeme gelmesi gerekiyor” dediği, bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade ettiği de belirtildi.

Yazarlar