Siyaset ‘Atatürk Havalimanı dev bir millet bahçesi olacak’

‘Atatürk Havalimanı dev bir millet bahçesi olacak’

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin bugün açıklanacak seçim beyannamesinde bazı illerde millet bahçeleri kurulmasının yer aldığını söyledi.

‘Atatürk Havalimanı dev bir millet bahçesi olacak’

Erdoğan, TRT’de katıldığı programda gündeme ilişin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

31 MİTİNG YAPACAĞIZ: Gayretle 24 Haziran’a hazırlanıyoruz. Vatandaşların coşkusu yorgunluk hissettirmiyor. İlk mitingin farklı olacağını hissediyorum, şu anda kendimi Erzurum’da dadaşlarla hissediyorum. Toplamda 31 miting yapacağız.

GBT, İSTİHBARAT ÇALIŞMASI: (Vekil listesi) Uykusuz da kalsak işi takip ettik. İki komisyon oluşturduk. GBT, istihbarat çalışmalarını da yaptık. FETÖ mensubu olmaması gerekir. PKK’lının, DEAŞ’lının olmaması gerekir.

BAKAN SAYISI CİDDİ MANADA DÜŞECEK: (Bakanların milletvekili adayı olması ardından yeni dönemdeki kabine) Buradaki durum farklı olacak. Yeniden doğmuş gibiyiz. Yeni dönemde 25 kişilik kabine yok. Sayı ciddi manada düşecek. Parlamentodaki sayı ne olacak bunları görmemiz lazım. Parlamentodaki sayı size güç katması lazım. Burada güçlü Meclis vurgusunu da özellikle kullandık. Parlamentonun gücünü Cumhurbaşkanı yanına alırsa devlet güçlü olacak. Oluşturulacak kabinenin ülkede en seçkin yürütme kabiliyeti güçlü olan insanlarla cumhurbaşkanı ekip oluşturacak.

Haberin Devamı

BİZ ÇEVRECİYİZ: Manifesto işin çerçevesini ortaya koyuyor. Beyannamede detay var. Bir sunuşum var, arkasında da bizler bugüne kadar nasıl geldik, ne vaat ettik, ne yatık, neleri yapamadık. Bunların hepsini göreceğiz. Önemli bir şey daha var. Somut yapacaklarımız ne olacak. Önemli bir ipucu vereyim, biz çevreciyiz. Biz diktiğimiz milyarlarla ağaçlarla nam salmış iktidarız. Bazı illerde millet bahçeleri kuracağız. Örneğin, Konya stadı vardı, eski stadın yerini millet bahçesi, Eskişehir’in eski stadın olduğu yere millet bahçesi kuracağız. En büyük müjde bu. Havalimanının olduğu yere millet bahçesi yapacağız. Atatürk Havalimanının orası. 29 Ekim’de yenisi açılacak ama mevcut Atatürk Havalimanı da dev bir millet bahçesi olacak. İngiltere’nin varmış falan, bizim de var diyeceğiz. Aynı şekilde Ankara’da da olacak. İstanbul Maslak’ta bir alan var orayı da yapacağız. Halkım bu tür yerlere gitsin gelsin. Hep beton beton beton.

HALKIM DESTEK VERECEKTİR: (Meclis çoğunluğu olmayacağına dair haberler) Sağlıklı haberler değil. Halkım üst düzeyde destek verecektir. Halkım güçlü bir parlamento ile bize görevi verecektir.

Haberin Devamı

‘Çin ile Nükleeri görüşüyoruz

Erdoğan şöyle devam etti: Akkuyu’nun ardından yeni adımlar atacağız. Çin ile nükleer enerji çalışmaları için görüşmeler sürüyor.

İNCE’YE AÇIKLA ÇAĞRISI: (İnce’nin Fethullah Gülen’in usulüne uygun istenmediği iddiası) Muharrem Bey, Adalet Bakanlığı’na veya MİT’e bu işin ispatını yapması lazım. Davet ediyorum. Dürüst ve samimi isen ya MİT’e ya bakanlığa belgesi ile vermen lazım. Vermen lazım ki MİT’e cevap hakkı doğsun. Konuyu biliyorum, kendisini ispata davet ediyorum.

FİLİSTİN’İN BAŞKENTİ KUDÜS’TÜR: (ABD, İsrail’de elçilik kararı) Kararın kıymeti harbiyesi yok. Ne olacak taşırsan? Filistin’in başkenti Kudüs’tür. Sen kabul et veya etme. Gönüllerde başkent Kudüs’tür.

‘Kanal İstanbul ile beraber yeni şehirler kuracağız’

HAVAALANINA 10 BİN KONUT: Kanal İstanbul verilmiş sözümüzdü, gecikti o. Kanal İstanbul ile beraber yeni şehirler kuracağız. Yeni havalimanının yakın mesafesine 10 bin konutluk bir yer kuruyoruz ki personelinin gidiş gelişini zor sokmayalım. Zemin artı dört konutları yapalım.. Bisikleti ile otomobili ile havalimanına gitsin gelsin.

Haberin Devamı

NEYİ KALDIRIYORSUN YA?: Benim ayaklarım yere basıyor. Kaç tane ağaç diktin diye sormak lazım. ÖTV’yi kaldıracaksın, neyi kaldırıyorsun ya yerine ne koyacaksın, böyle saçmalık olur mu? Vergisi KDV’si olmayan devlet mi var. Kaldıracağım dediğin zaman sırtın küfe yok, atıyorsun. Yerine ne koyacağını söyle. Vatandaşım bunlardan iyi bu hesabı biliyor. Geçmişindeki zihniyet yapamadı, bu nasıl yapacak.

YENİ ANKETLER VAR: (Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalıp kalmayacağı) 14 Ağustos’ta seçimde ilk turda bu fakir seçildi. 14 parti vardı karşımda. Milletim bu evladını tanıyor, biliyor. Ben inanıyorum ki milletim bu evladına sahip çıkacaktır. Yeni anketler var; ‘durmak yok yola devam’ diyor.