Siyaset Bahçeli, büyük bir devlet adamı

Bahçeli, büyük bir devlet adamı

06.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakan Berat Albayrak’ın, Haliç Kongre Merkezi’nde katıldığı “Genç Kürsü” programında, “Siyaset, bir politikacı bir de devlet adamı olarak iki türlü insan yetiştirir. Bahçeli de makbul olan büyük bir devlet adamlığı duruşu sergiledi” dedi

Bahçeli, büyük bir devlet adamı

Bakan Albayrak, Haliç Kongre Merkezi’ndeki “Genç Kürsü” programına katıldı. Etkinlikte Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay da yer aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Haliç Kongre Merkezi’nde, Hürriyet ve Adalet Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Genç Kürsü” programına katıldı. Program sırasında, Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, “facetime” programı üzerinden görüntülü aradı. 16 Nisan’ın asıl galibinin gençler olacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Tarih boyunca bizim gençliğimizi devamlı ötelemiş ve dışlamış olanlara karşı inanıyorum ki 16 Nisan, çok ciddi bir çıkış olacaktır. Yine inanıyorum ki 18-19-20-21 yaş grubu binlerce gencimiz var. Şu kalan 11 günlük süre içinde telefonla bütün eş dost ahbapla görüşmek suretiyle özellikle gençliğimizin yönlendirilmesinde... Üzerinizdeki görevin ne kadar büyük olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum. Çünkü sizler parlamentoda gençler tarafından neler yapılabileceğini ortaya koyacaksınız.”
‘18 madde geleceğimiz’
Albayrak, yaptığı konuşmada, gençlerle interaktif bir şekilde programın devam etmesini istediğini belirterek, öğrencilerden referanduma ilişkin gelen soruları cevapladı. Düzenlemedeki 18 maddeyi başta gençler olmak üzere herkesin okuması gerektiğinin altını çizen Albayrak, bu maddelerin Türkiye’nin geleceği konusunda talep ve değişiklikler içerdiğine dikkati çekti.
Sistemsel olarak bir daha darbe yaşanmaması ve birilerinin ülkeyi karıştırmaması için acil bir süreci başlattıklarını vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti: “Ben burada bir kez daha sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Siyaset, bir politikacı bir de devlet adamı olarak iki türlü insan yetiştirir. Makbul olan, devlet adamıdır. Eğer konu devlet ve devletin menfaatiyse hiçbir bireysel ve kurumsal menfaat düşünülmez. Bahçeli, burada çok büyük bir devlet adamlığı duruşu sergiledi. Türkiye’nin kritik günlerden geçtiği şu zamanlarda, bu paketi acil bir şekilde ülkenin gündemine, milletin önüne getirmeyi hedefleyen mücadeleyi başlattık.”

Cumhurbaşkanına telefonla görüntülü bağlandı

Bahçeli, büyük bir devlet adamı


Program sırasında, Albayrak, gençlerin yoğun ısrarı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, “facetime” programı üzerinden görüntülü aradı. Salondakilere seslenen ve konuşması sürekli tezahüratlarla kesilen Erdoğan, gençlerle en azından telefonla görüşme fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.