Siyaset Bahçeli’den ‘kalpaklı’ yanıt

Bahçeli’den ‘kalpaklı’ yanıt

09.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘milliyetçilik’ eleştirilerine kalpaklı fotoğrafı ile yanıt verdi. Fotoğraf MHP’nin resmi Twitter hesabından paylaşıldı.

Bahçeli’den ‘kalpaklı’ yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Milliyetçilik ve Kuvay-i Milliye”ye ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kalpaklı fotoğrafla yanıt verdi. Bahçeli’nin fotoğrafı, MHP’nin resmi Twitter hesabından “Fıtrat değişir sanma! Bu kan yine o kandır...” paylaşımıyla duyuruldu.

Haberin Devamı

Dikkat çeken tablo

Bahçeli’nin Kuvayi Milliye’yi temsil eden kalpağı giymesi, Kılıçdaroğlu’nun kendisine ve partisine yönelik yaptığı “milliyetçilik” eleştirilerine bir cevap olarak yorumlandı.

Bahçeli, fotoğrafta Arapça “Allah” kelimesinin yazılı olduğu bir tablonun önünde yer alırken, karede ibrikler de yer aldı. Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesini eleştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’ye tepki göstermişti.

Fabrika eleştirisi

Kılıçardoğlu, “Milliyetçi diyorlar, ne milliyetçiliği kardeşim? Milliyetçi dediğiniz adam Tank Palet Fabrikası’nın yabancılara satılmasına karşı çıkar. Ülkücülük budur. Milliyetçilik, vatanseverliktir. Milliyetçiyseniz önce kendi insanınıza sahip çıkacaksınız. Milliyetçilik 82 milyonu kucaklamaktır. Biz hiç ayrım yapmayız. Ayrıştırdılar yahu. Neredeyse millet birbirini boğazlayacak” demişti.