Siyaset Bahçeli'den zehir zemberek sözler

Bahçeli'den zehir zemberek sözler

26.08.2011 - 00:19 | Son Güncellenme:

Bahçeli, Ankara Ülkü Ocakları'nın Karşıyaka İş Merkezi'nde düzenlediği iftara katıldı. İftarın ardından yaptığı konuşmada, yaşanan çağda savaşların, sosyal krizler, etnik temelli sorunlar, çevre felaketleri ve terörün istikrarsızlık yarattığını anlatan Bahçeli, 1096'da başlayan Haçlı Seferleri'nin hala tam olarak amacına ulaşamadığını ve ısrarını sürdürdüğünü söyledi.

Bahçeliden zehir zemberek sözler

Tunus'ta başlayan halk hareketini ''kasırga'' olarak niteleyen Bahçeli, bu kasırganın Libya'yı vurduğunu ve Şam'ın kapısına dayandığını, bundan sonra hangi ülkeleri kapsamına alacağının da az çok belirlik kazandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Libya'da Kaddafi'nin yaşadıklarının ibretlik ve ders niteliğinde olduğuna işaret eden Bahçeli, NATO'nun yol açması ile muhaliflerin önemli yerleri ele geçirdiğini ve sözde özgürlük ve demokrasi adı altında şekillenen Libya'da muhaliflerin sevinç gösterilerini ABD ve Fransa bayraklarını öperek gösterdiğini anımsatan Bahçeli, benzer görüntülerin daha önce Irak işgalinde görüldüğünü, arkasından da ülkede büyük karışılıklar yaşandığını kaydetti.

Müslüman toplumların adeta Batının oyun alanı haline geldiğini ifade eden Bahçeli, şöyle dedi:

''Müslüman toplumların, ayaklarına vurulan prangalara sessiz kalması ve uluslararası stratejik hesaplara kurban edilmesi telafisi çok zor olacak bir alçalma ve hezimettir. Müslüman Arap ülkelerinin uzaktan kumanda ile yönetilmeleri, insani değerleri Batılılarının penceresinden ele almaları ve doğal kaynaklarından dolayı tahakküme maruz kalmaları bizim açımızdan üzüntü vericidir.''

Haberin Devamı

Suriye'nin durumuna işaret eden Bahçeli, bundan sonra Ortadoğu'nun denkleminin yeniden kurulacağını bildirdi.


FENERBAHÇE'NİN DURUMU

Konuşmasında futboldaki şike ve teşvik primi iddialarına da değinen Bahçeli, bu iddialar ile Türk futbolunun ateşe atıldığını ve asırlık kulüplere gönül veren milyonlarca taraftarı büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Temmuz ayının ilk haftasından bu yana süren adli ve idari soruşturma sürecinin sonuçlandırılamadığını belirten Bahçeli, bu tablodan en büyük zararı Türk sporunun gördüğünü kaydetti.

UEFA'nın ''baskı ve belirleyiciliği altında'' Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağı yönünde alınan kararın Türk futbolunun güvenilirliği ve saygınlığına gölge düşürdüğünü ifade eden Bahçeli, hukuki süreç tamamlanmadan 104 yıllık bir kulübün tamamıyla zan ve töhmet altına alınmasının kendileri açısından doğru ve yerinde olmadığını belirtti.

Spor ahlakı ile bağdaşmayan bir suça karışan kişilerin, kulüplerin kurumsal yapılarından ayrı tutulması gerektiğine işaret eden Bahçeli, ''Bu itibarla Fenerbahçe Kulübü'nü uluslararası müsabakalardan çıkarılmasını ve buna ortam hazırlayanları şiddetle kınadığımızı buradan ifade etmek istiyorum'' dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, Türkiye Futbol Federasyonunu ''krizi yönetmede beceriksizlikle'' suçladı.

Bahçeli, partili gençlere de seslenerek tahriklere kapılmamaları uyarısında bulundu ve kendilerini sokaklarda değil, kütüphanelerde görmek istediğini belirtti.