Siyaset Bakan Güler, 15 yaşındaki kız öğrencinin elini öptü

Bakan Güler, 15 yaşındaki kız öğrencinin elini öptü

23.02.2009 - 16:49 | Son Güncellenme:

.

Bakan Güler, 15 yaşındaki kız öğrencinin elini öptü

Ordu'da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yapılan yardımların devam edeceğini söyleyerek, "Bu zaman zaman araba olur, zaman zaman kömür olur, zaman zaman sağlık yardımı olur, diğerleri olur. Sosyal devlet olmanın temelinde ihtiyaç sahiplerine yardım etmek de vardır" dedi. Bakan Güler, uluslararası resim yarışmasında İspanyol Sürrealist Ressam Salvador Dali'nin kara kalem portresi ile 141 bin eser arasında birinci olan 15 yaşındaki Özlem Yazgan için "İşte böyle bir el öpülür" diyerek elini öptü. Bir ara eline saz alan, ancak çalmayan Bakan Güler, yanındakilerle birlikte "Ordu'nun dereleri" türküsünü söyledi.

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından engelli vatandaşlar için alınan 20 adet akülü tekerlekli sandalye törenle sahiplerine verildi. Atatürk Kapalı Spor Salonu bahçesinde düzenlenen törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ordu Valisi Ali Kaban, Belediye Başkanı DSP'li Seyit Torun, AKP Belediye Başkan Adayı Ayşe Bahar Çebi, daire müdürleri, bürokratlar, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. AKP Belediye Başkan Adayı Ayşe Bahar Çebi' de protokol için ayrılan koltuklarda en ön sırada oturdu. Tören alanında bulunan Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin ellerindeki "Sayın Bakanımız sizi duymasak da anlıyoruz" yazılı pankart dikkat çekti.


VERİLEN SÖZÜN YERİNE GETİRİLMESİNİN MUTLULUĞU

Burada bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, verdikleri bir sözün daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti. Bu sosyal kelimesinin üzerinde dikkatli bir şekilde durmamız lazım. Bizim zaman zaman yaptığımız bu gibi destek ve yardımlar, tamamen Anayasamızdaki Türkiye Cumhuriyeti'nin tanımından geliyor. Sosyal hukuk devleti. Bu sosyal hukuk devletinde herkese yardım etmemiz gerekiyor. Bu zaman zaman araba olur, zaman zaman kömür olur, zaman zaman sağlık yardımı olur, diğerleri olur. Sosyal devlet olmanın temelinde ihtiyaç sahiplerine yardım etmek de vardır" dedi.


BAKAN EL ÖPTÜ

Daha sonra 20 engelli vatandaşa verilen akülü tekerlekli sandalyelerin üzerine bağlanan kırmızı kurdeleleri çözerek engelli vatandaşlarla sohbet eden Bakan Güler, daha sonra Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı Ebru El Sanatları Sergisi'nin açılışına katılmak üzere Atatürk Kültür Merkezi'ne geçti. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Ebru El Sanatları Sergisi'nin açılışında Bakan Güler'in yanına gelen Bilim ve Sanat Merkezi Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Özlem Yazgan, geçen yıl Aralık ayında Yunanistan'da düzenlenen karma resim yarışmasında İspanyol Sürrealist Ressam Salvador Dali'nin kara kalem portresi ile 141 bin eser arasında birinciliği aldığını söyledi. Bunun üzerine Bakan Güler'de, "141 ülkeden, 141 bin eser arasından birinci seçilen Özlem Yazgan, sen hangi elinle yaptın bu eseri ? Ben de o eli öpeyim. İşte böyle bir el öpülür" dedi. Özlem Yazgan'a Ordu Valisi Ali Kaban'da, cumhuriyet altını hediye etti.


SAZI ELİNE ALDI, TÜRKÜ SÖYLEDİ

Serginin içerisinde El Sanatları Ustası İhsan Gürdal'la konuşan Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Hilmi Güler, beraberindekilerle birlikte "Ordu'nun dereleri" türküsünü söyledi. Daha sonra sazı eline alan Bakan Güler, "Bakın arkadaşlar böyle bir saz gördünüz mü hiç ? Sazın özelliği fındığın ışkınından yapılmIş olmasıdır" dedi. Daha sonra sergiyi gezen Bakan Güler, beraberindeki AKP Belediye Başkan Adayı Ayşe Bahar Çebi'yle birlikte seçim gezileri yaptı.