Siyaset Bakan Güler: Yardımlar devam edecek

Bakan Güler: Yardımlar devam edecek

23.02.2009 - 16:33 | Son Güncellenme:

Dali portresiyle 141 bin eser arasında birinci olan kızın elini öptü

Bakan Güler: Yardımlar devam edecek

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yapılan yardımların devam edeceğini söyleyerek, “Bu zaman zaman araba olur, zaman zaman kömür olur, zaman zaman sağlık yardımı olur, diğerleri olur. Sosyal devlet olmanın temelinde ihtiyaç sahiplerine yardım etmek de vardır“ dedi. Bakan Güler, uluslararası resim yarışmasında İspanyol sürrealist ressam Salvador Dali'nin kara kalem portresi ile 141 bin eser arasında birinci olan Ordu Bilim ve Sanat Merkezi Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Özlem Yazgan'ın elini öperek, “İşte böyle bir el öpülür” dedi.
Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından engelliler için alınan 20 akülü tekerlekli sandalye, törenle hak sahiplerine verildi. Atatürk Spor Salonu bahçesinde düzenlenen törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ordu Valisi Ali Kaban, Belediye Başkanı DSP'li Seyit Torun, AKP Belediye Başkan adayı Ayşe Bahar Çebi, daire müdürleri, bürokratlar, engelliler ve aileleri katıldı. AKP Belediye Başkan adayı Ayşe Bahar Çebi de protokol için ayrılan koltuklarda en ön sırada oturdu. Tören alanında bulunan Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin ellerindeki ‘Sayın Bakanımız sizi duymasak da anlıyoruz’ yazılı pankart dikkat çekti.
Burada bir konuşma yapan Bakan Güler, verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti. Bu ‘sosyal’ kelimesinin üzerinde dikkatli bir şekilde durmamız lazım. Bizim zaman zaman yaptığımız bu gibi destek ve yardımlar, tamamen Anayasamızdaki Türkiye Cumhuriyeti'nin tanımından geliyor. Sosyal hukuk devleti. Bu sosyal hukuk devletinde herkese yardım etmemiz gerekiyor. Bu, zaman zaman araba olur, zaman zaman kömür olur, zaman zaman sağlık yardımı olur, diğerleri olur. Sosyal devlet olmanın temelinde ihtiyaç sahiplerine yardım etmek de vardır” dedi.

BAKAN EL ÖPTÜ
Daha sonra verilen akülü tekerlekli sandalyelerin üzerine bağlanan kırmızı kurdeleleri çözerek engellilerle sohbet eden Bakan Güler, daha sonra Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı Ebru El Sanatları Sergisi'nin açılışına katılmak üzere Atatürk Kültür Merkezi'ne geçti. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Ebru El Sanatları Sergisi'nin açılışında Bakan Güler'in yanına gelen Bilim ve Sanat Merkezi Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Özlem Yazgan, geçen yıl Aralık ayında Yunanistan'da düzenlenen karma resim yarışmasında İspanyol sürrealist ressam Salvador Dali'nin kara kalem portresi ile 141 bin eser arasında birinciliği aldığını söyledi. Bunun üzerine Bakan Güler de “141 bin eser arasından birinci seçilen Özlem Yazgan, sen hangi elinle yaptın bu eseri? Ben de o eli öpeyim. İşte böyle bir el öpülür” dedi. Özlem Yazgan'a Ordu Valisi Ali Kaban da Cumhuriyet altını hediye etti.

SAZI ELİNE ALDI, TÜRKÜ SÖYLEDİ
Serginin içerisinde el sanatları ustası İhsan Gürdal'la sohbet eden Bakan Hilmi Güler, beraberindekilerle birlikte ‘Ordu'nun dereleri’ türküsünü söyledi. Daha sonra sazı eline alan Bakan Güler, “Bakın arkadaşlar böyle bir saz gördünüz mü hiç? Sazın özelliği fındığın ışkınından yapılmış olmasıdır” dedi.

BAKAN GÜLER’İN TAZE BALIK TESTİ
Sergiyi gezen Bakan Güler, daha sonra beraberindeki Vali Ali Kaban ve AKP Belediye Başkan adayı Ayşe Bahar Çebi'yle birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu. Bakan Güler, ziyaretleri sırasındaki Şarkiye Mahallesi'ndeki bir balıkçının önünde durarak yanında bulunan Vali Ali Kaban'a taze balıkla, bayat balık arasındaki farkı anlattı. Bakan Güler, eline aldığı istavriti koklayarak, “Bak taze balık nasıl belli oluyor görüyor musun? Renge bak. Bunları biz yakalardık çocukken. Renge bak taptaze. Üzeri rengarenk. Aynı sakız gibi” dedi. Vali Ali Kaban ise Bakan Güler'i dikkatle dinledi.