Siyaset Bakan ihraç istemi için ne dedi?

Bakan ihraç istemi için ne dedi?

24.12.2010 - 14:15 | Son Güncellenme:

.

Bakan ihraç istemi için ne dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer: Lokman bizim kardeşimizdir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, “ayrımcılığa uğratacak mevzuat oluşturma teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle” partiden ihracını isteyen AKP Milletvekili Lokman Ayva’ya yönelik olarak, “Lokman bizim kardeşimizdir. Muhtemelen duygusal bazı şeyler olabilir. Bunların hepsi birbirimize nazlanmadan ibaret şeylerdir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, bakanlık ile TÜBİTAK arasında çalışma hayatının kalitesinin artırılması ve sosyal güvenlik sisteminin iyileştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen protokol imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz katıldı. Ömer Dinçer, toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’nın Torba Yasa’daki engellilerle ilgili maddeye yönelik tepkisinin sorulması üzerine Bakan Dinçer, engellilerle ilgili torba yasadaki düzenlemenin engellilerin daha esnek çalışmasını sağlayacak ve engellilerin istihdamına fırsat tanıyan bir yapıya sahip olma çabası olduğunu vurguladı. Engellilerle ilgili alınan tedbirlerin Türkiye’deki bütün engellilerin çalışma hayatına ve toplum hayatına katılması için yeterli olmadığının altını çizen Bakan Dinçer, yapılacak düzenlemeyle engellilerin meslek kazanmalarını ve çalışma hayatına katılmalarını mümkün hale geleceğini kaydetti.

Dinçer, engellilerin toplum hayatının içerisine aktif bir şekilde katılmalarını sağlayacak düzenlemelerin ve tedbirlerin hayata geçirilmesine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Torba Yasada gündeme getirilen konunun, Ulusal İstihdam Stratejisi Platformu’nda bilim adamlarının, teknisyenlerin, uzmanların, bununla ilgili getirdiği çözüm önerilerinden biri olduğunu ifade eden Dinçer, bu düzenlemeyle hem işletmeleri özürlü çalıştırma konusunda yaşanan sıkıntılardan kurtaracaklarının hem de özürlüleri daha fazla iş yaratma kapasitesine kavuşturacaklarını dile getirdi.

Bu düzenlemenin çok iyi olacağına inandığını söyleyen Dinçer, “Arkadaşlarımız kanundaki düzenlemenin içeriğiyle alakalı çok ayrıntılı bilgi sahibi olmadılar muhtemelen. Onlar bilgi sahibi oldukça yapılan çalışmanın etkinliğini fark edecekler. Özürlüler ve Sakatlar Konfederasyonu temsilcileri, dünkü ziyaretlerinde, yaptığımız düzenlemeyi paylaştığımda memnuniyetlerini ifade edip ayrıldılar. Yapılan düzenlemenin içeriği fark edildikçe ilgili tarafların desteğini alacağız” dedi.

Bir basın mensubunun Lokman Ayva’nın bu kadar itiraz etmesinin sebebinin ne olduğunu sorması üzerine Bakan Dinçer, şu cevabı verdi:

Haberin Devamı

-“BUNLARIN HEPSİ BİRBİRİMİZE NAZLANMADAN İBARET”

“Lokman bizim kardeşimizdir. Bu soruyu ona sorun. Muhtemelen duygusal bazı şeyler olabilir. Bunların hepsi birbirimize nazlanmadan ibaret şeylerdir.” Bakan Dinçer, Lokman Ayva ile bu konuyu görüşmek üzere bir araya gelip gelmediğinin sorulmasına yönelik soruya ise “Hayır, daha önce telefonla görüşmüştük” şeklinde cevap verdi.

Bilindiği üzere AKP’nin görme engelli İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Torba Yasa’da yer alan düzenlemeyle ilgili olarak, “ayrımcılığa uğratacak mevzuat oluşturma teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in partiden ihracını istemiş, AKP Genel Sekreterliği’ne başvurmuştu.

-“VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERİN YÜZDE 60-65’İNİ ÇALIŞMA BAKANLIĞI VERİYOR”-

Haberin Devamı

Protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sunduğu hizmetlerin neredeyse toplumun tamamına yönelik hizmetleri ifade ettiğini söyleyen Ömer Dinçer, bakanlığın neredeyse vatandaşa sunulan hizmetlerin çok büyük bölümünü sunan bir konumda olduğunu vurguladı. Bu nedenle vatandaşa sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde sunulmasının, vatandaşın memnuniyetini artıracak bir içeriğe sahip olmasının önemine işaret eden Bakan Dinçer, “Bu hizmetlerden küçük bir iyileşme yapıldığında, bunu hemen alıp, önemli bir kolaylaştırma sağlayabiliyorlar. Biz çalışma bakanlığı olarak kamuya sunulan hizmetlerin yüzde 60-65’ini sunuyoruz. Bu sebeple de hizmetlerin etkin bir şekilde sunulması, vatandaşların memnuniyetinin sağlanacak tarzda gerçekleştirilmesi bizim için önemli” diye konuştu.

-“09.25’TE 337 PERSONEL, ELEKTRONİK İMZA VE DÖKÜMANTASYON SİSTEMİNİ KULLANIYORDU”-

Bakan Dinçer, bakanlık bünyesindeki yazışmaların elektronik ortama taşınarak kağıtların azaltıldığını belirtti. Kağıt kullanımının henüz sıfıra indiremediklerini söyleyen Bakan Dinçer, buna karşın azaltmaya başladıklarını diel getirdi. Bakan Dinçer bakanlıktaki elektronik yazışmalar çerçevesinde şu açıklamalarda bulundu: “Bakanlık bir ay önce elektronik imzaya geçti. Sabahleyin Sizlerle yüz yüze gelmeden önce bilgisayarımdan bana gönderilen bütün evrakları elektronik olarak imzaladım, personelimi de kontrol ettim. Sabahleyin 09.25 itibariyle 337 personelimiz elektronik imza ve dokümantasyon sistemini kullanıyordu. Henüz yüzde 100 tüm teşkilatın kullanımını sağlayacak şekilde sistemi oturtamadık. Ama 2011 yılı sonuna kadar bu süreçleri tamamını bitirmiş olacağız diye ümit ediyoruz.”

Haberin Devamı

-“YILBAŞINDAN İTİBAREN KÜPÜR KESİLMEYECEK”-

İlaçlarda karekod uygulamasına geçildiğini, kupür kesmeye son verildiğini anımsatan Bakan Dinçer, bazı ilaçlarda kupür kesmeye yılbaşına kadar izin verildiğine dikkat çekti. Bakan Dinçer, yılbaşından itibaren, hiçbir şekilde ilaçlarda kupür kesiminin olmayacağını, bütünüyle karekod uygulamasına geçileceğini vurguladı. Hekimleri Medula sistemine dahil edeceklerini daha önce söylediklerini bildiren bakan Dinçer, bütün doktorların kayıt sistemi altına girdiğini, onların yazdığı reçetelerin takip edilebildiğini, sağlık raporlarının elektronik ortama aktarmaya başlandığına işaret etti.

-“DİĞER KURUMLARLA VERİ PAYLAŞIMI GENİŞLEDİ”-

Haberin Devamı

Elektronik ortamda diğer kurumlarla veri paylaşımının genişletildiğini bildiren Bakan Dinçer, buradan elde edilen verileri de kararların niteliğini artıracak şekilde kullanıldığını belirtti. Bahsettiği ve daha önce yapılan çalışmaların bir bütün içinde ele alınmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden bakan Dinçer. Bu parçaların bir bütün ve vizyon içinde yürütülmesinin önemine dikkat çekti. Bugün TÜBİTAK’la yapılan protokolün bunu kapsadığına dikkat çeken Dinçer, “TÜBİTAK’la yapacağımız birbirinden bağımsız ve bütünleştiren bir çalışma olarak ortaya çıkacak. Bütüncül bir yaklaşımla ortaya çıkmasını sağlayacak. Mesela 5502 sayılı Kanunla Sosyal Güvenlik Kurumu bütünleştirilmiştir. Kurumun birleştirilmiş olması, tek elden hizmet vermesi, kurumun bütünleştirildiği anlamına gelmiyor.

Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi arşivleri ayrı duruyor. Onları da bütünleştiren, bir tıkla her şeye ulaşılabilir, bütün hizmetleri sunan bir yaklaşımın önemli olduğunu vurguluyor. Sigortacılık uygulamalarının, bilgi teknolojilerinin kullanılarak entegrasyonu, verimliliklerinin ve etkinliklerinin artırılmasını sağlayacak kayıplar ve kaçaklar, mükerrer işlemler, olası hak kayıpları en aza indirilecek. Yeni kurgulayacağımız sistemle Sosyal Güvenlik Kurumları’nın verileri en üst seviyeye çıkarılacak. Kişisel verilerin güvenliği en üst seviyeye çıkarılacak. Bugün TÜBİTAK’la yapılacak işbirliğinin hizmetlerin tümümün hızlı, adil, güvenilir, kesintisiz ve etkin bir şekilde sunulması sağlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, kamu yönetiminde e-dönüşümün etkin bir parçası olacağız” diye konuştu.