Siyaset Bakan kendi karikatürünü çizdi

Bakan kendi karikatürünü çizdi

09.09.2013 - 16:43 | Son Güncellenme:

2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilkokul 1. sınıflar ve okul öncesi eğitim alacak çocuklar için bugün "uyum programı" eğitimi başladı.

Bakan kendi karikatürünü çizdi

Miniklerin eğitim hayatına ilk adımı attığı uyum programı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın katılımıyla Ataşehir Halil Atamavcı İlkokulu’nda düzenlenen törenle başlatıldı.

Haberin Devamı

KENDİ KARİKATÜRÜNÜ ÇİZDİ

Minik öğrencilerin hazırladığı halkoyunları gösterisiyle başlayan törende Bakan Avcı, okul öncesi eğitim sınıflarından başlayarak, öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. Öğrencilerle kısa kısa sohbet eden Avcı, miniklere hediye de dağıttı. Bakan Avcı, girdiği bir sınıftaki tahtaya tebeşirle, "2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI, Bütün öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize, görevlilerimize hayırlı, uğurlu olsun. SAĞLIK VE MUTLULUK İÇİNDE NİCE YILLARA. Nabi Avcı Milli Eğitim Bakanı." yazdı ve bu mesajın sağ alt köşesine de kendi karikatürünü çizdi.

"2013-1014 eğitim-öğretim yılımızın öncelikle çocuklarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize, bütün eğitim çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diyerek sözlerine başlayan Avcı, uyum programı için yoğun çalışıldığını anlattı. Nabi Avcı, uyum programı kapsamında öğretmenlerin ön eğitimlerinin tamamlandığını ifade ederek, "İnşallah çocuklarımız, kısa süreli de olsa, bu uyum sürecinde okullarını, öğretmenlerini tanıyacaklar" dedi.

Haberin Devamı

YAN KONULARLA KONUYU FAZLA DAĞITMAYALIM

Öğretmen atamaları ve Kürtçe öğretmen atamalarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na yöneltilen eleştiriler sorulunca Avcı, "Bu tür özel programlarda, mümkün olduğu kadar özel programın öne çıkması için diğer yan konulara pek girmiyoruz. Bugün çocuklarımızın uyum eğitimini ve bu eğitimi ailelerimizle, velilerimizle paylaşmak için bu programları yapıyoruz. Onun için yan konularla konuyu fazla dağıtmayalım. O konularla ilgili zaten bu akşam eğitim editörü arkadaşlarla geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Orada gereken şeyleri konuşuruz. Ama bugün şimdi burada sadece çocuklarımızı, ailelerini ve uyum eğitimini konuşalım istiyoruz" diye konuştu.