Siyaset Bakan Soylu açıkladı! Saldırgan ilk ifadesini verdi

Bakan Soylu açıkladı! Saldırgan ilk ifadesini verdi

11.12.2018 - 19:24 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Müdürlüğündeki silahlı saldırı sebebiyle Rize'ye geldi. Bakan Soylu, 'Emniyetimiz gerekli ifadeleri aldı. Yaralılardan birine müdahale devam ediyor.' açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu açıkladı Saldırgan ilk ifadesini verdi

Bakan Soylu, beraberindeki Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve diğer yetkililerle Rize Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Soylu ve beraberindekileri hastanenin acil servisi önünde, Rize Valisi Kemal Çeber, Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve diğer ilgililer karşıladı.

Bakan Soylu, Vali Çeber ve diğer ilgililere başsağlığı diledikten sonra hastaneye girdi.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit olduğu saldırıda bacağından yaralanan koruması Yiğit Can Köksal'ı ziyaret eden Soylu'nun, göğüs ve sırtından yaralanan ve ameliyatının ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ın durumu hakkında da yetkililerden bilgi alacağı öğrenildi.

Bakan Soylu, şehit Emniyet Müdürü Verdi'nin eşi Leyla Verdi'ye taziyelerini iletti.

Öte yandan, hastane çevresinde polis ekipleri güvenlik önlemleri alırken yaralıların durumunu merak eden vatandaşların da hastane önüne geldiği gözlendi.

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Gözleri dolarak açıklama yapan Soylu, "Hiç beklemediğimiz bir olayla karşılaştık. Üzüntümüz büyük. Zor bir meslek. Çok sevdiğimiz, aynı zamanda da gelecekte çok iyi bir yöneticilik yapacak bir kardeşimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin. Anne ve babası Mersin'den geliyor" dedi.

YARALILARIN SAĞLIK DURUMU

Saldırıda yaralananların sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Bakan Soylu, "Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ın şu anda sağlık durumu biraz daha iyi, müdahale devam ediyor. Koruması Yiğit Can'nın da şu anda durumu biraz daha iyi müdahalesi bitti, yoğun bakımda" dedi.

"İLK İFADESİNİN ÜZERİNDEN BİR DEĞERLENDİRME YAPMAK DOĞRU OLMAZ"

Saldırının nasıl gerçekleştiğine ilişkin açıklama yapan Soylu şunları söyledi; "İlk ifadesini verdi. İlk ifadesinin üzerinden bir değerlendirme yapmak doğru olmaz. Bir takım taleplerde bulundu. Görüş gününde silahını, telefonunu dışarıda bırakarak içeri girilir. Sonra ani bir hareketle silahını, cep telefonunu alıp tekrar içeri giriyor. Personel müdürümüzü daha sonra il emniyet müdürümüze bu menfur saldırıyı gerçekleştirdi. Koruma polisi dışarıdan müdahale edip saldırganı yaraladı. Saldırgan da ateş etti. Bundan sonrası başsavcılığmızın meselesi oradan takip edilecek. Memlekete bundan sonra da faydası dokunacak bir kahraman evladımızı kaybettik. Cumhurbaşkanımız bilgi aldı" diye konuştu.