Siyaset Bakan Yıldırım: Anayasa değişikliği demokrasiye yol veriyor

Bakan Yıldırım: Anayasa değişikliği demokrasiye yol veriyor

22.08.2010 - 18:09 | Son Güncellenme:

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, “Anayasa değişikliği darbelere son, demokrasiye yol veriyor. Milletimiz özgürlük ve demokrasi yolunda bu adımları ’evet’ oylarıyla takdir edecektir” dedi

Bakan Yıldırım: Anayasa değişikliği demokrasiye yol veriyor

TCDD, Kardemir ve Voestalpine ortaklığında kurulan Çankırı Makas Fabrikası’nın temel atma töreninde konuşan Bakan Yıldırım, ulaşımda büyük yatırımlara imza attıklarını söyledi. Yıldırım, “Amacımız insanlarımızın insanlık onuruna yakışır bir şekilde, çağdaş uygarlık seviyesine erişmiş ülkelerin insanları gibi ihtiyacı olan her türlü hizmeti ayağına getirmek, insanımızın yüzünü güldürmektir, yaşamını kolaylaştırmaktır. Bunun için çabalıyoruz. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de devleti yücelten bir anlayıştan, milletin hizmet aldığı bir anlayışa geçildiğini kaydeden Bakan Yıldırım, “Anayasa değişikliği de bu mantıkla yapılıyor. Bu Anayasa değişikliği ile millet, 72 milyon vatan evladı, devlet karşısında daha güçlü hale geliyor. Yönetenlere hangi konumda, hangi mevkide olursa olsun hesap verme zorunluluğu geliyor. Hesap vermeyen hiç kimse olmayacak” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa sivil iradenin, millet iradesinin kararı ile böyle bir değişikliği gerçekleştirdiğini iddia eden Yıldırım, “Böylece vesayet yönetimine son veriyor, üstünlerin, seçilmişlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü esas alan bir değişikliği, çağdaş uygarlığın da icap ettirdiği bir değişikliği Türk insanına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Referandumdan ’evet’ çıkacağı görüşünü savunan Binali Yıldırım, “12 Eylül demokrasi ve özgürlük bayramında, laf üretenlerle, iş yapmayanlarla, ülke için gece gündüz çalışanların farkını milletim görecektir. Milletimiz özgürlük ve demokrasi yolunda bu adımları ’evet’ oylarıyla takdir edecektir. Türkiye bir şeye karar verecek. Türk milletinin geleceği darbelerle mi düzenlenecek, yoksa millet iradesiyle mi belirlenecek? Elbette ki millet iradesiyle belirlenecek. Bu anayasa değişikliği darbelere son veriyor, demokrasiye yol veriyor” diye konuştu.