Siyaset Bakan'a 2 ameliyat

Bakan'a 2 ameliyat

10.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bakan'a 2 ameliyat

Bakana 2 ameliyat

       BAŞBAKAN Mesut Yılmaz'ın Makedonya'ya ziyareti sırasında meydana gelen trafik kazasında yaralanan Devlet Bakanı Rüştü Sami Yücelen ile milletvekili Şinasi Altıner'in durumlarının iyi olduğu bildirildi. Amerikan Hastanesi'nden üç kişilik bir ekip, dün Yücelen'in ameliyatını gerçekleştirdi. Altıner'in de bu sabah yoğun bakımdan çıkabileceği belirtildi.
       Amerikan Hastanesi Ortopedi Bölüm Şefi Prof. Dr. Mahmut Berkman, Yücelen'in sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, kendisini yoğun bakıma almaya gerek duymadıklarını ifade etti. Şinasi Altıner'i ameliyat ettiklerini, dün de Yücelen'in sol dizini vidalar ve metal plaklarla açtıklarını dile getiren Berkman, "Ameliyat kısa ve beklediğimizden çabuk gerçekleşti. Ondan sonra kırık kola geçtik. Beklediğimizden daha komplikeydi. Röntgende bile görülmeyen küçük çatlaklar vardı. Uzun ve yorucu bir ameliyattı, ama sağlam geçti" dedi.
       Berkman, şöyle devam etti:
       "Bundan sonra alçı ve kol askılarıyla bir süre tetkit edeceğiz. Hem kol, hem bacak kırıldığı için erken ayağa kalkamayacak. Yoğun bakıma alınmıyor. Çünkü durumu çok iyi. Yücelen'e iki ayrı ameliyat yaptık. Ameliyata sabah 09.00'da başladık. Birinci ameliyat bir saat, ikinci ameliyat iki buçuk üç saat sürdü. Sol bacağına desteksiz yüklenmesi için iki aylık bir süre gerekiyor. Ankara'da da bir ortopedi grubu takip edebileceği için kendisini beş günde gönderebiliriz. Herhangi bir hayati ve sinirsel bir bozukluk yok."
       Altıner'in de bu sabah yoğun bakımdan çıkabileceğini vurgulayan Berkman, "Şinasi Bey çok iyi. Kendisini gördüm. Basının kendisinden mesaj isteğini söyledim. `Çok iyiyim, herkese selamlar, benimle ilgilenen basın mensuplarına da sevgiler' diye mesaj gönderdi" diye konuştu.
       Sabah saatlerinde Yücelen ve Altıner'i, Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir ve Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz da ziyaret etti. Rüştü Kazım Yücelen'in oğlu Ali Yücelen de, ameliyat sonrası babasını gördüğünü, fakat konuşamadığını belirterek, "Doktorlar konuşmuşlar, durumu gayet iyiymiş. Biz de yardımlarını esirgemeyen ve bizi yalnız bırakmayan Berna Yılmaz'a, Başbakan Mesut Yılmaz'a ve bizi arayıp soran herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Şimdi tek dileğimiz Fikret Bila'nın en kısa zamanda sağlığına kavuşmasıdır" diye konuştu.