Siyaset Bakan'a yırtık ayakkabılarını gösterdi

Bakan'a yırtık ayakkabılarını gösterdi

26.03.2009 - 14:44 | Son Güncellenme:

Antalya'da yaşlı bir kadın esnafı ziyaret eden Bakan Şahin'i durdurarak gözyaşları içinde böyle sitem etti

Bakana yırtık ayakkabılarını gösterdi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ve Muratpaşa adayı Orhan Tolunay’a destek için 100. Yıl Bulvarı üzerindeki esnafı ziyaret ederek seçimlerde destek istedi. 71 yaşındaki Meryem Ekin, caddede karşılaştığı Bakan Şahin’e gözyaşları içerisinde yırtılmış ayakkabılarını göstererek, “Şunlara bakın bu ayakkabılarla ben nasıl yapayım” diye sitem etti.
Nerede ve nasıl yaşadığını soran Bakan Şahin’e yanıt veren Meryem Ekin, “Eşimden kalan 360 lira emekli maaşı var. 300 lirasını kira veriyorum” dedi. Şaşıran Bakan Şahin, “Nasıl geçiniyorsun?” diye sordu. Bunun üzerine kadın, “Buyur işte” dedi. Yaşlı kadın, Bakan Şahin’den Seda Sayan’ın programına çıkmaya çalıştığını ve ondan yardım isteyeceğini, çamaşır makinesi talep edeceğini söyledi. Şahin, yanındaki adaylar Menderes Türel ve Orhan Tolunay’a talimat vererek yardımcı olmalarını, gereken desteğin verilmesini istedi. Gözyaşları içindeki kadın, Bakan Şahin’e sarılarak, “Başbakan görsün halimi” dedi. 

İDDAA OLMASA BİR ÇOK KULÜP KAPANIR 
Bakan Şahin caddedeki esnaf ziyaretlerinde bir İddaa şans oyunları bayisine girdi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı döneminde kurdukları İddaa’nın ilk haftalarda çok para kazanmamasına rağmen sonradan çok büyük miktarlarda paralar kazanmaya başladığını söyledi. Şahin, “Antalyaspor’a haftada 45- 50 bin TL geliyor. Eğer İddaa olmasa bugün birçok kulübün kapısına kilit vurulurdu” dedi.
Bakan Şahin, bir eczaneden ise saçları güçlendirici şampuan satın aldı. Ardından 07 Gençlik Dönerci dükkanına giren Şahin, eline döner bıçağını alarak tavuk döner kesti ve ekmek arasına koyup daha sonra kendisi satın aldı ve bir vatandaşa ikram edildi. 

BAKANA TRAVESTİ ŞİKAYETİ 
Bakan Şahin'e caddedeki bir taksi durağını ziyaretinde taksiciler, “Efendim dönmeler yüzünden çok sıkıntı çekiyoruz” diye dert yandı. Taksicilerin ne demek istediğini anlamayan Şahin’e Menderes Türel yardımcı oldu. Türel, “Travesti diye tabi edilenler” diye açıklık getirdi. Taksi şoförleri travestilerin cadde üzerinde beklemeleri yüzünden akşam saat 20.00’den sonra ailelerinin dışarı çıkamadığını söyledi. Şahin, İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ı cep telefonundan arattırarak, “Bu sorunu nasıl çözeriz? Nasıl bir yetki gerekiyorsa konuşalım” dedi.
Otobüs duraklarında bekleyen Gülsen Genercioğlu adlı kadın da ekonomik kriz yüzünden kız ve oğlunun ücretsiz izne çıkarıldığından şikayet etti.
Bir vatandaş ise Antalya'daki toplu taşımada kullanılan Antkart'la ilgili sitemde bulundu.
Şahin gezisi sırasında ilköğretim öğrencilerine dondurma satın alarak ikram etti. Ozan Oğuzoğlu adlı öğrenci gitarı ile ‘Gülpembe’ şarkısını çaldı. Gitarı imzalayan Şahin, Ozan’a da hediye olarak dondurma verdi.