Siyaset Bakanlara garson sorusu

Bakanlara garson sorusu

24.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bakanlara garson sorusu

Bakanlara garson sorusu

BAŞBAKAN Mesut Yılmaz başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu öncesinde, Anasol - D hükümetinin bakanları Milliyet'in dünkü, "garson devlet" haberine ilişkin sorularla terledi.
9 bakanın mazeretli olarak katılmadığı toplantıya gelen bakanlar, medya mensuplarının, "Yaşar Topçu'nun İller Bankası'na üniversite mezunu olmayan bir garsonu atamasını nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuyla karşılaştı. İşte bakanların ilginç yanıtları:
Mustafa Yılmaz (DSP - Devlet Bakanı): O arkadaşı tanımam, bir şey diyemeyeceğim. Anadolu Kulübü'ne de hiç gitmedim. Ben kendi akrabalarımı böyle şeylerden uzak tutuyorum. Hiçbir akrabamı hiçbir yere getirmedim.
Mustafa Taşar (ANAP - Tarım Bakanı): Garsonluk ayıp bir şey değil. Garsonluk yaparak okuduysa, helal olsun. Yönetim kurulu üyelikleri için benim bildiğim kadarıyla 10 yıl kamu hizmeti yapmış olma şartı aranmıyor.
Metin Gürdere (ANAP - Devlet Bakanı): Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Hür ve demokratik bir devlette garsonlar yönetim kurulu üyesi olamaz diye bir şey yok.
Maliye Bakanı Zekeriye Temizel, atamanın iptal edildiğini belirterek, "Herhangi bir şey yok" derken, Devlet Bakanı İmren Aykut, Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nami Çağan, Devlet Bakanı İbrahim Gürdal, Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy ve Adalet Bakanı Oltan Sungurlu soruları yanıtsız bıraktı.
Temizel: Reform kasımda
Maliye Bakanı Zekeriya Temizel de, toplantı öncesinde vergi reformuna ilişkin bakanlığın yaptığı çalışmaların bittiğini belirterek, "gelir vergisi oranlarında bir indirim öngörülüyor. Kasım ayında çıkartmaya çalışacağız" dedi.
Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısına Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, Devlet Bakanları Işılay Saygın, Işın Çelebi, Eyüp Aşık, Güneş Taner, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu, Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Kültür Bakanı İstemihan Talay katılmadılar.