Siyaset Bakanlık dizi sektörüne el attı

Bakanlık dizi sektörüne el attı

05.01.2013 - 16:04 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, film ve dizi sektöründe faaliyet gösteren 36 işyerinin denetime alındığını, hali hazırda incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

Bakanlık dizi sektörüne el attı

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, dizi ve sinema sektöründe çalışanların sorunlarını Meclis’e taşıyarak, “Dizi ve sinema setlerinde sigorta denetimleri yapılmakta mıdır? Set işçilerinin yaşamındaki konumları ile ilgili olarak bir düzenleme yapılmakta mıdır?” diye sordu. Akkiray, 20 Ağustos günü bir grup set işçisini taşıyan aracın Sultanbeyli TEM otoyolunda duran bir kamyona çarptığını ve 3 set işçisinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirterek, “Diziyi yapan firma, işçilerin bağlı olduğu firma ve kaza ile ilgili soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Haberin Devamı

Soru önergesini yanıtlan Çalışma Bakanı, 20 Ağustos günü gerçekleşen ve 3 kişinin ölümüne ilişkin iş kazalarının incelenmesi için müfettiş görevlendirildiğini, görevli müfettişler tarafından iş kazası ile ilgili incelemelerin yapıldığını söyledi.

TBMM Dilekçe Komisyonunun film ve dizi sektöründe çalışanların sorunlarıyla ilgili yapılan başvurular üzerine verdiği karar ve bu kararla bağlantılı olmak üzere Bakanlık İş Teftiş Kurulu Başkanlığınca hazırlanan Genel Değerlendirme Raporunda, Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı görev alanına giren ve denetlenmesi tavsiyesini içeren tespitlerde bulunulması üzerine üç müfettiş tarafından bahse konu sektörde faaliyet gösteren 36 işyerinin denetime alındığını, hali hazırda incelemelerin devam ettiğini söyledi.