Siyaset ‘Baltayı taşa vurdular’

‘Baltayı taşa vurdular’

17.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın açıklamalarına ilişkin “Baltayı taşa vurduklarını fark ettiler” dedi.

‘Baltayı taşa  vurdular’

Tezcan, dün CHP MYK toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumlarına ilişkin, “OHAL Komisyonu’na bir sözümüz var, komisyon bunu öne alıp incelemeyecekse neyi öne alıp inceleyecek. Herkes vicdanlarının kontağını çalıştırsın” çağrısında bulundu. Tezcan, Ünal’ın eleştirilerine şu yanıtları verdi:

‘Susturamayacaklar’

“CHP’ye dönük kumpas girişimi var. Teşhir edildi. Ortada olmayan bir suç nedeniyle Berberoğlu’nu rehin alan kumpasçı anlayış, onun üzerinden Kılıçdaroğlu ve CHP’ye yönelmeye çalıştı. Mahkemelere talimat verip, ana muhalefet partisinin genel başkanını kumpas davasıyla susturamayacaklar. Berberoğlu’nun ailesine kadar meseleyi götürüp psikolojik savaş başlatmaya çalıştılar. Bu Türkiye’de demokrasiyi yem etmek demektir. Otoriter bir diktatörlüğe demokrasiyi yem edemeyecekler. Kumpasın üç ayrı şifresi var; suç uydurma, rehin alma ve hedef gösterme.

FETÖ ile ittifak halinde yapıyorlardı. Operasyonel gazeteciliğin genel yayın yönetmeni fiilen AK Parti Genel Başkanı Erdoğan olmuştur.” “Ak Parti Sözcüsü açıklama yapmış. Telaş ettikleri, baltayı taşa vurduklarını fark ettikleri de belli. Provokatif davrandığımızı söylüyor. Hakaret eden, küfreden kim? Hiçbir zaman FETÖ’nün gemisine binmedik ama siz devlet gemisini FETÖ’ye teslim ettiniz ve o gemiye tayfa oldunuz. Tek mücadeleleri var, o da darbenin siyasi ayağını gizleme mücadelesi. Ünal’a sözüm var. Bildiğimiz bir yol vardır, o da sandıkta iktidarı değiştirmektir. 15 Temmuz günü onun için sizden önce biz gittik Meclis’e. Siz darbeye karşı demokrasi eksenindeki bu mücadele birliğini bozdunuz ve 20 Temmuz OHAL darbesine Türkiye’yi teslim ettiniz. Yakındır, sandık geliyor.”

‘Bu sözlerin hepsi kurulmak istenen kumpasın şifreleridir. Genel başkanımız, ana muhalefet genel başkanıdır, herkesle konuşur. Ortada suç yoktur. O fiil de suç değildir, o fiili Berberoğlu’nun işlediğine ilişkin de delil yoktur. Görüntülerin izlenmesi meselesi üzerinden geliyorlar. O kaset kumpasının arkasında hangi siyasi iradenin olduğunu biliyoruz. O irade o gün miting meydanlarında bağırdı. Bu tip saldırı ve girişimlerle ilgili her türlü hukuki mücadeleyi vereceğiz, tazminat davasından suç duyurusuna kadar.”

Haberin Devamı

‘Sulandırmak istiyorlar’

Tezcan, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkındaki soruşturmaya ilişkin olarak da “FETÖ üyesi diye bir fezleke düzenleniyor. Bunu gördükten sonra bunların darbeyle mücadele konusunda samimi olmadığı kanaatim kat be kat güçlendi. Bu soruşturmaları özellikle sulandırmak istiyorlar. Her hoşlanmadığınız kişiyi FETÖ’cü diye iftiraya maruz bıraktığınızın açık kanıtı” yorumunu yaptı. Tezcan, ÖSYM’nin hatalı sonuç açıklamasına ilişkin olarak da “Sınava bir dakika geç girdi diye kapının önünde ağlattığınız çocuklarının gözyaşından korkun. Bunların hesabını kim verecek? Böyle devlet yönetimi olur mu?” dedi.