Siyaset 'Başbakan’ın çaycısı bile CHP’ye oy verecek!'

'Başbakan’ın çaycısı bile CHP’ye oy verecek!'

06.04.2011 - 14:53 | Son Güncellenme:

Sezgin Tanrıkulu: "Başbakan’ın çaycısı, güvenliği, temizlik işçisi bile bize oy verecek. Kısaca emekten yana olan herkes bize oy verecek.” diye konuştu."

Başbakan’ın çaycısı bile CHP’ye oy verecek

Tv8’de Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent’ten programına bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Sezgin Tanrıkulu konuk oldu. Tanrıkulu, CHP’nin projelerini anlatırken İktidarı da sert bir dille eleştirdi.

Haberin Devamı

“Türkiye’nin en büyük kaynakları Güneydoğu ve Kürt meselesinin çözümsüzlüğüne yatırıldı.”

CHP’nin bölücülere yakın olması ile ilgili tartışmalar için, Tanrıkulu:

“25 yıldır büyük sorunla karşı karşıyayız. Türkiye’nin en büyük kaynakları bu sorunun çözümsüzlüğüne yatırıldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek çatışmaya harcanan para için 400 milyar dolar dedi. Ben başka bir şey söylemiyorum. CHP ürettiği çözüm önergeleri ve barış projesi ile bu sorunu çözecek. Güneydoğu sorununu da, kürt meselesini de. Bu konuda Türkiye’nin güvencesi CHP’dir. Her yerden büyük ilgi var. En fazla ilgi de aslında tepki vereceği düşünülen Ege, Akdeniz ve Karadeniz’den geliyor. Sayın İçişleri Bakanı, Temmuz 2009’da demokratik açılım sürecini başlattığını söyledi, Kürt açılımı dedi. Bu açılım projesinin içerisinde ne var? Olağanüstü hali kaldırdık, cezaevinde Kürtçeyi serbest bıraktık diyorlar. Kürtçeyi kim yasaklayabilir ki? İnsanlar 12 Eylül’ün vahşetinde bile dayak yiye yiye dillerini konuştular. 3. açılım da TRT şeş. Hükümet bu meselede gerçekten irade sahibi değil. Demokratik açılım denen projenin içinde hiçbir şey yok.” dedi.

Haberin Devamı

“Başbakan’a soruyorum: Şemdinli Raporunu yazanlar neden milletvekili olamadı?”

Sezgin Tanrıkulu, CHP’nin Doğu ve Güneydoğu projeleri ile ilgili:

“Biz bu soruna sadece ekonomik değil siyasi ve kültürel açıdan da bakıyoruz. İlk olarak barajı kaldıracağız. İnsanlar temsilcilerini kendi siyasi partileri aracılığı ile mecliste görecekler. Bu da Türkiye’nin en büyük talebidir. İkinci olarak kayıp ve faili meçhuller için mecliste yasayla komisyon oluşturulmasını önerdik. Biz bu işe vicdan ve adalet meselesi olarak bakıyoruz. Hükümet 9 yıldr bu işe hiçbir katkıda bulunmadı. Susurluğu, Şemdinli komisyonu raporunu biliyorsunuz. Sonuç elde edilemedi. Şemdinli Raporunu yazanların hiçbiri milletvekili olamadı. Başbakan’a soruyorum neden olamadı? Rapordakileri açığa çıkardığı için mi?” açıklamalarında bulundu.

“Dersim açıldığında, CHP altta kalacaksa, açın o zaman!”

“Dersim arşivlerini açacağız. Bu yurttaşların devlet ile sorunu kalmasın istiyoruz. Dersim açıldığında, CHP altta kalacaksa, açın o zaman. Özel yetkili ağır ceza mahkemelerini kaldıracağız. Kimse sabah beşte yataklarından kaldırılıp götürülemeyecek. Koruculuğu kaldıracağız. Artık korucuların güvenceleri CHP. Onlara istihdam sağlayacağız, fakat ellerine silah vermeyeceğiz. Mayınlı arazileri temizleyip, oraları bölge halkına vereceğiz. Temizliğini Silahlı Kuvvetler yapacak. Teknik donanımı yoksa biz sağlayacağız. Bunları söyleyen başka bir parti varsa gösterin. Biz, bunlarla barışı sağlayacağımızı düşünüyoruz.”