Siyaset Başbakan kavşak açtı, tramvay kullandı

Başbakan kavşak açtı, tramvay kullandı

09.03.2009 - 10:54 | Son Güncellenme:

.

Başbakan kavşak açtı, tramvay kullandı

Başbakan Erdoğan, Antalya Kepez´deki mitingin ardından seçim otobüsüyle açılışını yapacağı Otogar Kavşağı´na doğru hareket etti. Erdoğan, zaman zaman otobüsü durdurup, eşi Emine Erdoğan ile birlikte çocuklara oyuncak dağıttı. Ardından açılışını yapacağı kavşağa gelen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, eşi Emine Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel ve Antalya Milletvekili Sadık Badak ile birlikte Otogar Kavşağı´nın açılışını gerçekleştirdi.

Kavşağın açılışı sırasında vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "Bugün coşku dolu bir gün yaşıyoruz. Kepez´de 60 bini aşkın vatandaşımızla olmak mutluluk vericiydi. Şu anda gayet modern, çağdaş, su oyunlarıyla geliştirilmiş bir kavşağın açılışını yapıyoruz. Bu kavşağımızda trafik yer altından seyredecek. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. Erdoğan, "Ya Allah bismillah" diyerek kavşağın açılış kurdelesini kesti.

Başbakan Erdoğan öve beraberindekiler, daha sonra seçim otobüsüyle tramvay hattının bulunduğu alana geçti. Burada kendisi için hazırlanmış 005 nolu tramvaya binen Erdoğan ve beraberindekiler, tramvayın kontrol panelinin bulunduğu bölüme geçti. Yeni Otogar Kavşağı´ndan hareket eden tramvayı, son durak olan Meydan Kavşağı´na kadar Başbakan Erdoğan kullandı. Bu sırada tramvayı takip eden seçim otobüsünden, tramvayı Başbakan´ın kullandığı ve halkı selamladığı yönünde anonslar yapıldı. Meydan Kavşağı´nda tramvaydan inen Başbakan Erdoğan, Başbakanlık otobüsüyle valiliğe geçti. Başbakan Erdoğan daha sonra Havalimanı´na geçip İzmir´e gidecek.

SAĞLIK GÖREVLİLERİ VALİLİK BİNASINDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve beraberindekilerle, Antalya Valiliği binasına geldikten 20 dakika sonra bina önüne 2 tane 112 Ambulansı geldi. Ambulanslardan inen 2 sağlık görevlisi, Valilik binasına girdi. İçeri giren sağlık görevlilerinin Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kardiyoloji ve anestesi uzmanları olduğu belirtildi. Sağlık görevlileri, yaklaşık 15 dakika sonra valilik binasından çıktı, ancak ambulanslar bina önünden ayrılmadı.

RAHATSIZLANAN GÖREVLİLERDEN BİRİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler Antalya Valiliği binasındayken Valilik çalışanlarından birinin rahatsızlandığı, binaya gelen sağlık görevlilerinin tansiyonu düşen görevliye müdahale ettiği belirtildi. Valilik binasında akşam yemeklerini yiyen Başbakan Erdoğan, ardından Vali Alaaddin Yüksel ile Hükümet Konağı önünde vedalaşarak, eşi Emine Erdoğan ile birlikte havalimanına doğru makam aracıyla hareket etti.


BAŞBAKAN'DAN ANORMAL GECİKME


Mersin ardından da Antalya'da çeşitli açılışlara katılıp, miting yaptıktan sonra saat 19.30 sıralarında İzmir'e gelmesi beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık beş saat gecikmeyle saat 00.10'da kente geldi.

İzmir Valiliği'nden açıklanan resmi programına göre saat 18.45'te Antalya'dan İzmir'e hareket etmesi gereken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'e saat 23.00 sıralarında hareket etti. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte saat 00.05'te İzmir Adnan Menderes Hava Limanı'na gelen Başbakan Erdoğan'ı burada Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar Göksel, bazı İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, AKP İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy, Konak Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarışın, Bayraklı Belediye Başkan Adayı Selim Gökdemir karşıladı. Yorgun olduğu gözlenen Başbakan Erdoğan vakit kaybetmeden konvoy eşliğinde Karataş Semti'nde bulunan Polisevi'ne gitti.