Siyaset 'Başbakan'a sağlanan haklar garibana sağlanıyor mu?'

'Başbakan'a sağlanan haklar garibana sağlanıyor mu?'

15.02.2012 - 17:45 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Başbakan’ın sağlığı ile ilgili sağlanan haklar garibana sağlanıyor mu? Başbakan’a yapılan herhangi bir yurttaşa yapılıyor mu" diye sordu.

Başbakana sağlanan haklar garibana sağlanıyor mu

-DOKTORLARA MÜJDE-

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu’nda, Çukurova Üniversitesi’nin KKTC’de Kampus Kurmasına İlişkin Çerçeve Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı üzerinde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye’de bazı sınıflar için geçmişte yapılan bazı meslekler için geçmişte yapılan kanunlarla daha yüksek emeklilik maaşları var. Ama bugün hekim maaşları emeklilik maaşları gerçekten düşük. Bunu mutlaka bir şekilde elbirliği ile düzeltmemiz lazım" dedi.

Sağlık Bakanı, bu hususta da Başbakan’ın talimatıyla bir çalışmanın başlamış olduğunu bildirdi.

-ANAYASA MAHKEMESİ TARTIŞMASI-

Eleştirilere yanıt veren Sağlık Bakanı Akdağ, "Siz eğer vatandaşı geçmiş köhne dönemin muayenelerine, evet vatandaşın koyduğu isimlendirmeyle ‘bıçak parası’na ya da benzeri kötü uygulamalara mahkum etmek istemiyorsanız Tam Günün yanında duracaksınız. Tam Günün yanında duruyorsanız, Tam Gün uygulamalarını Anayasa Mahkemesine götürmeyeceksiniz. Anayasa Mahkemesinin yanına neredeyse bir kulübe kurup orada bu işler için her fırsatta bunları Anayasa Mahkemesine taşımayacaktınız, bu yanlışı yaptınız" dedi.

Haberin Devamı

-"BAŞBAKAN’IN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ SAĞLANAN HAKLAR GARİBANA SAĞLANIYOR MU?"-

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, "Başbakanın sağlığı ile ilgili sağlanan haklar garibana sağlanıyor mu? Bana bunu anlatın. Başbakan’a yapılan herhangi bir yurttaşa yapılıyor mu" diye sordu.

30 bin lira para istendiği için ameliyat olamayan bir kişinin dün geldiğini ifade eden İnce, "Bunlar, her gün yüzlercesi var" dedi.

İnce, Sağlık Bakanı’nın Anayasa Mahkemesi konusundaki sözlerine de, "Adam gibi hukuka uygun kanun çıkaracaksın biz de Anayasa Mahkemesine gitmeyeceğiz. Siz niye Fransız Anayasa Mahkemesinden medet umar hale geldiniz. Biz Fransız Anayasa Mahkemesinden medet ummadık, biz Türk Anayasa Mahkemesinden medet umduk" diye yanıt verdi.

-AKDAĞ, "TARİKAT MENUPLARI HASTANE BASTI" İDDİALARINA YANIT VERDİ-

Soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Akdağ, Şanlıurfa’da bir hastanede meydana gelen olaya ilişkin şöyle dedi:

"Sayın İnce, Şanlıurfa’da bir hastanede meydana gelen olayla ilgili olarak bir soru sordular. Bu hastanemizde yöneticiler arasında meydana gelmiş bir problem vardı. Bu problem için il valiliğine talimat verdik, ilde incelemeyi başlattık. Ancak basına yansıyan sizin de ifade ettiğiniz ‘tarikat mensupları hastane bastı’ şeklindeki ifadelerin bize gelen ilk bilgiler çerçevesinde söylüyorum, incelemenin tamamlanması gerekir, aslında olayın aslını yansıtmadığı, bölgenin kendi yapısı itibarıyla iki farklı ailenin ya da farklı grubun birbiriyle yöneticiler arasındaki münakaşadan dolayı hastanede karşı karşıya geldiği şeklinde incelemeyi yaptırıyoruz."

Haberin Devamı

-5 LİRA KATKI PAYI ALINIYOR-

Devlet hastanelerinde vatandaştan herhangi fark alınmadığını kaydeden Sağlık Bakanı Akdağ, "Devlet hastanelerinde vatandaşlarımıza hizmetler ücretsiz olarak veriliyor, yalnızca muayene için 5 lira katkı payı alınıyor. Bu 5 lira gereksiz yere hastanelere gidilmesin için konulmuş bir katkı ücretidir" dedi.