Siyaset Başbakanlığa alınmayan gazeteci, Gül’ün uçağında

Başbakanlığa alınmayan gazeteci, Gül’ün uçağında

29.11.2008 - 01:18 | Son Güncellenme:

Türkmenistan yolculuğunda uçağına Başbakanlık’ın akredite etmediği Hürriyet muhabiri Turan Yılmaz’ı da alan Abdullah Gül, yakın ilgi gösterdiği gazetecilere, “İyi oldu. Sizlerle gidiyoruz” dedi

Başbakanlığa alınmayan gazeteci, Gül’ün uçağında

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık akreditasyonunu yenilemediği 7 gazeteciden biri olan Hürriyet gazetesi muhabiri Turan Yılmaz’ı dün uçağına aldı.
Yılmaz ve önceki gün Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı AKP Kadın Kolları kongresine girişi engellenen Sarı Basın Kartı sahibi Milliyet muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu Cumhurbaşkanlığı muhabirleri, dün Gül’le aynı uçakta Türkmenistan’a gitti. Uçakta gazetecilere sıcak ilgi gösteren Gül, yolculuk sırasında, bugün özel bir gösteri sunacak olan Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarıyla da sohbet etti.
Gül, dün Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un daveti üzerine Türkmenbaşı kentine geldi. Gül, böylece, Türkmenistan’ın Türkmenbaşı kentini ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı oldu. Bu kentte, bugün Berdimuhammedov ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte üçlü Türk Zirvesi’ne imza atacak olan Gül, özellikle Türk müteaahitlerine ait Avaza Turizm Serbest Bölgesi’ndeki yatırımları inceleyecek.

‘İyi oldu, sizlerle gidiyoruz’
Gül, Türkmenistan ziyaretine davet ettiği Cumhurbaşkanlığı muhabirleriyle yakından ilgilendi. Uçak Türkmenistan’a havalandıktan sonra muhabirlerin yanlarına gelerek hatırlarını soran Gül, uçaktaki opera sanatçılarına, gazetecileri göstererek, “Bu arkadaşlar, beni hep izleyen gazetecilerimiz. Ben de onları yanımda götürüyorum” diye konuştu. Gül, gazetecilere de, “İyi oldu, sizlerle gidiyoruz. Türkmenistan’da önemli temaslarımız olacak” dedi.