Siyaset Başbuğ, akreditasyon kriterini genişletti

Başbuğ, akreditasyon kriterini genişletti

10.09.2008 - 02:01 | Son Güncellenme:

Org. Başbuğ’un ilk “İletişim Toplantısı”na Yeni Şafak, Kanal 24 ve Star gazetesinin davet edilmesi, Genelkurmay daha önce uyguladığı yasağın kısmen kaldırılacağını ortaya çıkardı

Başbuğ, akreditasyon kriterini genişletti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, gazete ve televizyonların yöneticileriyle 16 ve 17 Eylül’de yapılacak iletişim toplantılarında bir araya gelecek. Toplantı için yapılan davet, Başbuğ döneminde Genelkurmay Başkanlığı’nca İslamcı ya da muhafazakâr çizgideki bazı gazete ve televizyonlara uygulanan yasağın kısmen kaldırılacağını da ortaya çıkardı.
Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen iletişim toplantıları 16 ve 17 Eylül tarihlerinde, Genelkurmay karargâhında yapılacak. 16 Eylül’de yapılacak toplantıya gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile Ankara temsilcileri davet edildi. 17 Eylül’deki toplantıya da televizyonların yöneticileri katılacak.
Bu çerçevede Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ile Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’ye de davetiye gönderildiği öğrenildi. Genelkurmay’ın ambargo uygulamasına son verdiği diğer iki basın kuruluşu da, Star gazetesi ile Kanal 24 Televizyonu oldu. Star Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ile Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar da toplantıya davet edildi.
Toplantıya Kanal 24’ün yöneticileri davet edildi. Zaman, Vakit gibi gazeteler ile STV gibi medya kuruluşları yöneticilerine ise davetiye gönderilmediği öğrenildi.
Başbuğ, İletişim Daire Başkanlığı görevine Tuğgeneral Metin Gürak’ı getirerek, bu daireyi albay rütbesinden tuğgenerallik rütbesi seviyesine yükseltmişti. Bu karar, Başbuğ’un iletişime vereceği önemin işareti olarak yorumlanmıştı.
İlk gezisini İkinci Ordu bölgesine yapan Başbuğ’un, basın yöneticileriyle buluşmasında terörle mücadelede atılacak yeni adımlar konusunda da bilgiler vermesi bekleniyor.