Siyaset Baykal'a vatandaştan 'ateşli' öpücük...

Baykal'a vatandaştan 'ateşli' öpücük...

04.05.2008 - 14:30 | Son Güncellenme:

İzmir'de bir vatandaşın Baykal'ı öpmek istemesi ilginç görüntülere neden oldu. Baykal durumu espirili bir dille özetledi

Baykala vatandaştan ateşli öpücük...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir Gümüldür Beldesi'ndeki çok amaçlı salon açılışında bir vatandaş ile 'çak' yaptı. Ardından vatandaşın ani bir hareketle Baykal'a sarılarak öpmesi, çevrede gülüşmelere neden oldu. Baykal, kendisini öpen kişinin tanıdık mı olduğu sorusuna "Vatandaş gaza gelmiş, çok ateşli öptü" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

´HÜKÜMETİ DEĞİŞTİRMEK LAZIM´ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, açılışlara katılmak için geldiği İzmir´de, AKP iktidarının Türkiye Cumhuriyeti´nin 82 yıllık borcunu 5 yılda iki kat arttırarak, 220 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkardığını söyledi. Baykal, İzmir´in Menderes İlçesi´ne bağlı Gümüldür Beldesi´ndeki Çok Amaçlı Spor Salonu açılışındaki konuşmasında vatandaşlara hitaben, ``Bu iktidarı değiştireceksiniz değil mi? Geldikleri gibi gidecekler'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal kurultay sonrası ilk kez geldiği İzmir´de Adnan Menderes Havalimanı´nda, aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri ve belediye başkanlarının da bulunduğu kalabalık bir partili topluluğu tarafından karşılandı. Baykal, havalimanından, İzmir´in Menderes İlçesi´´ne bağlı Gümüldür Beldesi´nde yapılan Çok Amaçlı Spor Salonu´nun açılış törenine katıldı. Törende konuşan Baykal, ülkenin gidişatının iyi olmadığını, hükümetin değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, ``Kaygılar yükselmeye başladı. Ekonomi, tarım tökezledi. Çiftçinin girdi fiyatları patladı. Yeni gübre kralları çıktı. Tarımsal üretim geçen yıla oranla yüzde 7 geriledi. Fiyatlar artmaya başlladı, üretici fiyatlarındaki artış yüzde 15 düzeyine geldi. AKP iktidara geldiğinde enflasyon yüzde 70´ten yüzde 30´a inmişti. Şimdi aşağıdan yukarı yükselmeye başladı. Yüzde 7.9´luk büyüme yüzde 4´e indi. AKP iktidara geldiğinde 220 milyar dolar borç vardı. Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşundan 2002 yılına kadar 82 yılda tüm hükümetler 220 milyar dolar borç yaptı. AKP 5 yıl içinde o borcu 500 milyar dolara çıkardı. Ne ekledin? Çiftçinin refahı mı yükseldi? Aksine milli tesisler satıldı, onların da parası harcandı. Millet, devlet, şirketler, çitçi, tüketici herkes borçlu. dünyanın en yüksek faizini ödüyoruz. Hala birileri çıkıp, `İşler iyi' diyor. Ama son zamanda diyemiyorlar. En son Maliye Bakanı, `İşler kötüye gidiyor' dedi. Senin elini tutan mı oldu? Üçte iki çoğunlukla Meclis´teydin. Çiftçinin, esnafın boynunu büktün, gençleri işsiz bıraktın. Türkiye buna mahkum mu? Bu dönemi bitiriyorsunuz, bunu gözünüzden anlıyorum. Hiçbir iktidar ebedi değildir. İktidarlar gelir ve geçer. Millet getirdi, millet götürecek. Götüreceksiniz değil mi'' dedi.

Baykal, 1300 metrekarelik kapalı alana sahip, Gümüldür Çok Amaçlı Spor Salonu´nun açılışında yerel sorunlara da değinerek, AKP´nin Gümüldür Belediyesi´ni kapatacak olmasına tepki gösterdi. Baykal, ``30 Kilometre ileride Seferihisar, 30 kilometre ötede de Menderes ilçeleri var. Burası (Gümüldür) satsuma mandalinasının başkenti. Turizmin en büyük potansiyel taşıdığı coğrafya. Burayı kapatmakla eline ne geçecek. Burayı kapattıktan sonra, buraya devlet memuru tayin edeceksin. Bununla tasarruf yapmayacaksın. Menderes´in masrafı azalmayacak. Gümüldür´ü Menderes´e bağlayarak, O´nun rütbesini neden düşürüyorsun. Bunda bir yarar yok. Niye bozuyorsun bu düzeni? İnşallah bu yanlışı Anayasa Mahkemesi´nden döndüreceğiz. Eğer dönerse Anayasa Mahkemesi yararlı bir iş yapmış olacak değil mi? Hukuk tanımaz iktidara karşı, bir frenin olması lazım değil mi? Sesi soluğu çıkmayan Anadolu halkı adına«MDNM» `Dur' diyecek bir Anayasa Mahkemesi´ne ihtiyaç yok mu, var. İnşallah Anayasa Mahkemesi bu konuda gerekeni yapacaktır'' diye konuştu.

AZİZ KOCAOĞLU´NA ÖVGÜ

CHP Genel Başkanı Baykal, konuşmasının sonunda vatandaşlara ``Seçimler öncesi size sormam gereken sorular var'' dedi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Gümüldür Belediye Başkanı Bülent Rüzgar´dan memnun olup olmadıklarını sordu. Baykal, ``Aziz Bey yan gelip yatıyor mu hizmet mi yapıyor. Çalışıyor, üretiyor, hizmet, eser ortaya koyuyor değil mi? Tanık mısınız? Aziz Başkan dürüst mü? kayırma, adam tutma, çıkar sağlama, rant peşinde koşma var mı'' dedi. Törene katılanların belediye başkanlarından memnun olduklarını söylemeleri üzerine baykal, ``Ya nereden buldunuz böyle belediye başkanlarını? Ne mutlu, dürüst, çalışkan, ne yaptığını bilen belediye başkanlarınız var. Hayırlı olsun. Neden böyle, çünkü onlar CHP´li'' dedi.

Baykal, Spor Salonu´nun açılış kurdelesini kestikten sonra, kareteci çocukların gösterini ilgiyle izledi. Güzelbahçe İlçesi´ndeki amfi tiyatronun açılışı için beldeden ayrıldı.