Siyaset Bayramlaşmada gündem ittifaklar

Bayramlaşmada gündem ittifaklar

04.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayramın ikinci gününde siyasi partiler arasında geleneksel bayramlaşmalar gerçekleştirildi. Bayramlaşmalarda ‘ittifaklar’ da gündeme geldi.

Bayramlaşmada gündem ittifaklar

AK Parti ve MHP bayramlaşma için video konferans yöntemini tercih etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, ilk olarak CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlındaki CHP heyeti ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki MHP heyeti ile video konferans yöntemiyle bayramlaştı.  

Haberin Devamı

Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz başkanlığındaki İYİ Parti heyeti ile bayramlaşmada ise Zengin, “Hepimiz Türkiye’nin geleceği için çalışıyoruz, takdir milletimize ait olacak” dedi. DP heyeti ile bayramlaşmada konuk heyet 6’lı ittifak masası ile alternatif bir grup oluşturmak istediklerini vurgularken, Zengin de demokratik ortamda gerçekleşecek her rekabetin iki tarafı da diri tuttuğunu söyledi. 

CHP ise yüz yüze bayramlaşmayı tercih etti. CHP’li Aylin Nazlıaka, Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat başkanlığındaki İYİ Parti heyeti ile görüşmede, “Yoksulluğun, yoksunluğun olmadığı, herkesin refah, huzur, barış içinde yaşadığı güzel bayramları kucaklayalım istiyoruz” dedi. 

Bazı partiler arasında süregiden gerilim, bu bayramda da aşılamadı. AK Parti, HDP, Gelecek ve DEVA partilerini bayramlaşma programına almadı.  

Haberin Devamı

CHP, 17 ayrı partiyle bayramlaşma planlayarak en çok bayramlaşan parti olurken, HDP ise sadece CHP, SP, DEVA ve Gelecek Partisi ile bayramlaştı. MHP, HDP ve İYİ Parti’yi, İYİ Parti de MHP ve HDP’yi bayramlaşma listesine almadı. 

Yazarlar