Siyaset BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu Sivas’ta

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu Sivas’ta

28.12.2008 - 17:00 | Son Güncellenme:

.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu Sivas’ta

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Biz balık vermeyeceğiz, balık tutmayı öğreteceğiz. Yoksul, imkansızlık içinde olan tüm vatandaşımıza iş bulacağız" dedi.
Yazıcıoğlu, partisinin Sivas İl Teşkilatı’nın Belediye Nikah Salonu’nda düzenlenen olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Anadolu’nun suskunluğunu bozacak Sivas zaferiyle, Türkiye burçlarında milli iktidarı gerçekleştireceklerini söyledi.
Hükümeti eleştiren Muhsin Yazıcıoğlu, "Küresel kriz teğet geçti dediler, aslında hiçbir şey teğet filan geçmedi. Ülkemizde derin bir kriz yaşandığını hepimiz biliyoruz. Özellikle esnafımız ’resesyon’ dedikleri durgunluktan dolayı ciddi bir sıkıntıya girdi" diye konuştu.
İşçi, emekli, memur, köylü ve dar gelirlinin, krizden önce de sıkıntılı olduklarını, krizin de en ağır faturasını onların şu anda ödediklerini öne süren Yazıcıoğlu, "Orta ölçekli işletmeler şu anda krizin derin sıcaklığını hissediyorlar" dedi.
Asgari ücrette yapılan artışa da değinen Yazıcıoğlu, "Asgari ücreti belirlemişsiniz, 20 YTL ücret artırmışsınız. Asgari ücretli 20 YTL ile asgari adam gibi yaşama imkanını bulur mu? Bunun insafı var mı? Bunun vicdanı var mı?" diye konuştu.
"Dolar bağımlılığına bir son verilmesi gerektiğini" söyleyen Yazıcıoğlu, "Biz ne faaliyet yaparsak dolar kazanıyor. Böylece Amerika kazanıyor. Böylece küresel diktatörler kazanıyor" dedi.
Terörle mücadele için yıllardır dile getirdiğini söylediği çeşitli çözüm önerilerini de sıralayan Muhsin Yazıcıoğlu, "Benim verdiğim raporlar, iddia ediyorum gerçekten yerine getirilseydi, bu kadar can kaybımız olmayacaktı" ifadesini kullandı.
"Türkiye’de terörle mücadele yapılmamıştır, yapılmamaktadır" diyen Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:
"Onun için bütün bunlar bir tiyatro sahnesine dönüştü. İşte size biz yol gösteriyoruz. Biz refah projemizde eğitimden, sağlığa, ulaşımdan, yatırıma, üretime kadar her şeyle ilgili proje sunduk. Biz balık vermeyeceğiz, balık tutmayı öğreteceğiz. Ve herkesin evinde işi olacak, herkesin aşı olacak, herkese iş imkanı bulacağız ve herkese sofrasında kendi emeğiyle doymanın zevkini tattıracağız. Yoksul, imkansızlık içinde olan tüm vatandaşımıza iş bulacağız."

TUNCAY GÜNEY’İN ELEKTRONİK POSTASI
Ergenekon Davası’nda adı geçen Tuncay Güney’den elektronik posta aldığı iddialarına da değinen Yazıcıoğlu, bu kişinin emniyetteki bir ifadesine dayanarak, bazı ulusal medya kuruluşlarının kendileri hakkında manşet haberler yaptığını, bunları tekzip ettiklerini söyledi.
Fethullah Gülen’den partileri kurulurken para aldığının, Gazi olayları, Sivas olayları gibi olayları kendilerinin tezgahladığı ve bunun karşılığında 1.5 milyon dolar aldıklarının iddia edildiğini ifade eden Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:
"Ben de ’bunu ispat etmeyenler şerefsizdir, kimse bunu söyleyen Kanada’daki o kişi, onu hiç hayatımda görmedim, tanımıyorum, bu adice bir iftiradır, bu alçak bir adamdır’ dedim. En sert tepkiyi ortaya koydum. Ama birkaç gün sonra bir baktım ki o kişiden bana bir mail var. Önce inanamadım. Baktım benden özür diliyor. Altına telefonlarını yazmış. Açtım telefonla da görüştüm. Mailinde de yazıyor. Hangi gazeteci isterse ona da anlatmaya hazırım diyor."
Tuncay Güney’in bu beyanlarının işkenceyle kabul ettirilen ve ezberletilen beyanlar olduğunu aktardığını belirten Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:
"Bütün bunlardan dolayı vicdanımda rahatsızım’ diyor. ’En son siz ben bu adamı hiç tanımıyorum, kimse bana ispat etsin deyince bu sefer, bu gazeteler, seninle, benim fotoğrafımı araştırmaya çıktılar’ diyor. ’Şimdi de ortaya fotoğraflar sergilemeye, sürmeye hazırlanıyorlar’ diyor. ’Ben gazeteciydim, sizinle zamanında röportaj yapmaya ve sizin yanınıza başka heyetlerle birlikte gelmiş olabilirim de’ diyor. ’Dolayısıyla bütün bunların yeni bir tezgah olarak sana yeni tuzaklar kurulmasını görünce vicdanımda rahatsız oldum ve bu gerçekleri sana anlatma ihtiyacı duydum’ diyor. Gördünüz mü? Bunlar, daha başka nerede yaptılar? Trabzon’da yaptılar. Muhbir yetiştirdiler, arkama koyup fotoğraf çektirdiler. Sonra Hrant Dink cinayetine bunları bulaştırdılar. Ondan sonra da Büyük Birlik Partisi’ni bu cinayetin içine çekmeye çalıştılar."
Daha sonra toplantıda partinin Sivas merkez ve ilçelerdeki belediye başkan aday adayları tanıtıldı.
Kongreye bazı BBP merkez yöneticileri, DSP Sivas İl Başkanı Cengiz Bulut, bazı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.
Bu arada salona gelişinde partililer tarafından alkışlarla karşılanan Yazıcıoğlu, salonda bulunan annesi Fidan Yazıcıoğlu’na sarıldı. Fidan Yazıcıoğlu’nun gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Yazarlar