Siyaset Bilkent Üniversitesi'nin adı değiştirildi

Bilkent Üniversitesi'nin adı değiştirildi

05.03.2010 - 07:46 | Son Güncellenme:

YÖK, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğünün, üniversitenin adının İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olarak değiştirilmesi konusundaki teklifini ve Bilkent Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti’nin önerdiği Prof. Dr. Abdullah Atalar’ın rektörlüğünü onayladı.

Bilkent Üniversitesinin adı değiştirildi

YÖK, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğünün, üniversitenin adının İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olarak değiştirilmesi konusundaki teklifini ve Bilkent Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti’nin önerdiği Prof. Dr. Abdullah Atalar’ın rektörlüğünü onayladı.

YÖK, Genel Kurul toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğünün, üniversitenin adının İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olarak değiştirilmesi konusundaki teklifini ve Bilkent Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti’nin rektör adayı olarak önerdiği Prof. Dr. Abdullah Atalar’la ilgili olumlu görüş bildirilmesine karar verdiğini açıkladı.

YÖK, katsayıyla ilgili olarak da son yargı kararı üzerine ÖSYS sistemine ilişkin bir çalışma yapılmasına ve bu çalışmanın 17 Mart’taki Genel Kurul toplantısında değerlendirilmesine karar verdiğini bildirdi.

-ON FAKÜLTEYE DEKAN ATAMASI YAPILDI- YÖK, on fakülteye dekan ataması yaptı. Buna göre atanan dekanlar ve fakülteler şöyle: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Prof. Dr. Rahmi Er, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof. Dr. Vedat Peştimalcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Cem Keçik, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr.Rüstem Kaya, Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Prof. Dr.Mustafa Türkmen,İstanbul Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Cenap Ş. Özben, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr.Fehmi Yazıcı, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr.Ayhan Öztürk, Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Prof. Dr.Sıddıka Nilay Keskin, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İİBF Prof. Dr. Yüksel Akkaya.

Açıklamada ayrıca, iki vakıf üniversitesinin mütevelli heyet başkanlıklarının, üniversitelerinin fakültelerine dekan atanmasına yönelik tekliflerinin değerlendirildiği kaydedildi. Vakıf üniversiteleri ve dekanları şöyle:

Haberin Devamı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Prof. Dr.E. Turhal Tunalı, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr.Ayşe Ayça Vitrinel.

-YENİ ÜNİVERSİTELER- YÖK, İstanbul’da İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir’de İzmir Turgut Reis Üniversitesi, Konya’da Konya Üniversitesi, Kayseri’de Kayseri Üniversitesi ve Erzurum’da Erzurum Üniversitesi isimleriyle beş devlet üniversitesinin kurulmasına ilişkin görüşü Milli Eğitim Bakanlığına bildireceğini de bildirdi. Açıklamada, ayrıca bir sonraki Genel Kurul toplantısının 17 Mart 2010’da yapılacağı da duyuruldu