Siyaset Bingöl'de Kılıçdaroğlu protestocusunun kimliği belirlendi

Bingöl'de Kılıçdaroğlu protestocusunun kimliği belirlendi

27.08.2010 - 14:20 | Son Güncellenme:

Bingöl mitinginde protesto-cuların kimlikleri belirlendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu uyarısıyla şoke eden ise...

Bingölde Kılıçdaroğlu protestocusunun kimliği belirlendi

CHP Parti Meclis Üyesi Mustafa Kurban, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na önceki gün Bingöl’de yapılan protestoyu AK Parti’li yetkililerin yaptırdığını ileri sürdü. Kurban, “Yaptığımız tespitlerde bu işin içinde direk AKP yetkilileri var ve baktığımız zamanda bu işi yönlendiren insanlarında sabıkalı, hırsız ve toplum tarafından dışlanmış insanlardır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Bingöl’de düzenlediği mitingde yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından protesto edilmiş, protestocular, ‘Başbakan Erdoğan’ diye slogan atmıştı. Mustafa Kurban, Bingöl’de bugün yaptığı açıklamada, protestoyu AK Parti’li yetkillerin organize ettiğini ileri sürdü. Kurban, şöyle dedi: “Yaptığımız tespitlerde bu işin içinde direk AKP yetkilileri var ve baktığımız zamanda bu işi yönlendiren insanlar da sabıkalı, hırsız ve toplum tarafından dışlanmış insanlardır. Ama burada yarım saat boyunca mitingi sabote etiler. Ne yazı ki, güvenlik güçleri bunlara seyirci kaldı. Oysaki bizim bildiğimiz güvenlik güçleri taş atan çocuklara karşı amansızca tekme tokat girişirken, AKP'lilere dokunamadılar. Çünkü bu insanların yarım saat boyunca gösterdiği tepkiye polis seyirci kaldı. Bu insanlar mitinge girişi bile engelledi. Diğer tarafta sayın genel başkanımızı susturacak kadar bağırıp çağıran bir şahsiyeti güvenlik güçleri toplumun içinden almadı. Oysa her an bir arbede yaşanabilirdi, her an bir kargaşa yaşanabilirdi, her an bir linç yaşanabilirdi. Güvenlik güçlerinin görevi bu mitinge gelen bu insanı derhal uzaklaştırmak zorundadır.”

KILIÇDAOĞLU’NU ÜSLUBA DAVET EDEN SABIKALI DEVLET MEMURU
CHP’li Kurban, mitingde Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını kesip, Başbakan Erdoğan’a karşı ‘terbiyeli’ olmasını isteyen kişiye de değindi. Kurban, bu kişinin adının A.B., olduğunu ve dolandırıcılıktan sabıkalı ve 7 yıl, 9 ay hapis cezası alan bir devlet memuru olduğunu söyledi. Kurban, şu iddialarda bulundu: “Bu şahsın dosyası şu an Yargıtay’da 2 yıldır onay beklemektedir. Ve bu şahıs adeta güvenlik güçleri tarafından korundu. Ve elini kolunu sallayarak gitti. Şimdi 7 yıl 9 ay hapis cezası almış dolandırıcılıktan ceza almış A.B., Sayın Erdoğan temsil ediyor. Eğer sayın Başbakan, bu temsili kendisine yakıştırıyorsa biz kendisine bir şey demiyoruz. Ama dolandırıcılıktan sabıkalı bir insanın sayın Kılıçdaroğlu’nu üsluba da, üslup yöntemi konuşmaya davet etmesi bizce ahlaksız bir olaydır. Yine bu grubu yönlendirenlerden birisi de A.K. diye maliyede memur bir insan. Bu da yeşil karttan dolandırıcılık yapmış ceza almış ve yine AKP milletvekili Sayın Yusuf Coşkun'un himayeleriyle tekrar memurluğa dönmüş ve artık barınamayacağını anlayınca da emekli dilekçesini vermiş ve yine bu grubun içinde AKP'nin çeşitli mensupları var. Bunları tespit ediyoruz şu anda elimizde CD'leri var bunları tek tek çözünce kamuoyuna paylaşacağız.” CHP Parti Meclis Üyesi Mustafa Kurban, olaya Bingöllülerin üzüldüğünü söyleyerek, mitingin engelleyen ve sabote edenlerin bedelini ödeyeceğini kaydetti.