Siyaset Bir garsonun düşüşü

Bir garsonun düşüşü

24.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir garsonun düşüşü

Bir garsonun düşüşü

İller Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atanan Garson Ali Cebeci, Bakan Topçu'nun araya girmesiyle istifa etti

BAŞKENT'teki siyasi kulisin merkezi olarak ünlenen Anadolu Kulübü'nün garsonu Ali Cebeci'nin İller Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasına tepkiler üzerine, Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu araya girdi ve Ali Cebeci'nin istifasını sağladı.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkilileri, Ali Cebeci'nin İller Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine atandıktan sonra sadece bir kez makamına geldiğini söyledi. Cebeci'nin atama haberi kendisini Anadolu Kulübü'nden tanıyan politikacılar arasında dilden dile dolaşmaya başlayınca, Cebeci ortadan kayboldu.
Bakanlık ve banka yetkilileri, Bakan Yaşar Topçu'ya atamanın yanlış olduğunu ve tepki gelebileceğini iletti. Bu gelişme üzerine Bakan Topçu, İller Bankası'na atadığı Ali Cebeci'yi istifaya ikna etti. Ali Cebeci de bakanın bu isteği karşısında istifasını verdi.
"Skandal atama" siyasi kulislerde geniş yankı uyandırdı. Kulislerdeki yeni tartışma ve öneri ise "bu istifanın örnek alınarak yönetim kurulu üyeliklerini dolduran eski milletvekili ve yakınlarının istifa etmesi"nde odaklanıyor. Gözler şimdi, garson Ali gibi cesaret gösterip istifa edebilecek eski milletvekilleri ve yakınlarına çevrildi.