Siyaset ‘Birileri muhteşem senaryo yazıyor’

‘Birileri muhteşem senaryo yazıyor’

08.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sarai Sierra’nın öldürülmesinden, ABD elçiliğinin bombalanmasına her şeyin birbiyle bağlantılı olduğunu savundu

‘Birileri muhteşem senaryo yazıyor’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne canlı bomba saldırısında DHKP-C’nin taşeron örgüt olarak kullanıldığını belirterek, “Saldırı sipariş iş” dedi. Bombalama ve ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın İstanbul’da öldürülmesi olaylarının oya gibi işlendiğini belirten Bahçeli, “Senaryoyu kim yazıyorsa Muhteşem Yüzyıl’dan çok iyi senaryo yazıyor” dedi.
Bahçeli, önceki akşam MHP’yi izleyen muhabirlerle yemek yedi. Gündemi değerlendiren Bahçeli, özetle şu mesajları verdi:
ÇAYLA ŞEKER GİBİ: Büyükşehir yasasıyla terörün tırmandığı ve hakimiyet alanı sağlamaya çalıştığı iller büyükşehir statüsüne çıkarılıyor. Buralar otonom bölge talebi olan coğrafya, federatif yapı için başlangıç olur. Bunun yanına başkanlık sistemini de eklersen o zaman çayla şeker gibi birbirini tamamlayıcı unsur olur. Başkanlık sistemi ile federal yapı arasında pamuk ipliğine bağlı bir bağ oluştu. Bu istenirse kesilebilir. Kesilirse bağımsız devlet olur. Bu adımlar tesadüf değil.
DHKP-C BİR YERDEN SİPARİŞ ALMIŞTIR: DHKP-C toplumsal tabanı olmayan, bir amacı olmayan bir terör örgütü özelliğine bürünmüştür. Bu bakımdan terörden kendisini soyutlayamıyor, toplumla bütünleşme imkanı bulamıyorsa o zaman taşeron örgüt konumuna itiliyor. Sipariş üzerine çalışırsa bazı çevreler kendilerinin yapamadıklarını onlara yaptırır. ABD olayında bir yerden sipariş almışlardır. Kendisinin gücü olmayanın ABD ile ne işi olur.
MUHTEŞEM YÜZYIL’DAN İYİ SENARYO: (Oslo’nun bir devamı gibi görüyor musunuz? Elçilik bombalaması, ABD’li Sarai’nin öldürülmesi olayları...) Türkiye’de sakin kafayla olayları izlediğiniz vakit oya gibi işleniyor. Her konu birbirleriyle ilişkili. ‘Şu ayrıdır, bu ayrıdır’ demek zihni bulanıklık yaratmak için söylenen sözlerdir. 11 gün Türkiye’de bulunan ABD’li (Sarai) mobese kameralarının da bulunduğu alanlarda rahatlıkla dolaşmış. Bir gün geliyor öldürülmüş oluyor. Düşünmek lazım, ölümünün arkasından Türkiye’de güvenlik sorununu terör olaylarını çok yönlü ele alması gerekenler, surun kenarındaki bataklıkları vesaireyi tartışmaya açıyorlar. O surun oradakileri, kimsesizleri, tinercileri şimdi sorguluyorlar. Ölmeseydi surların etrafı güllük gülistanlık mı olacaktı? Her şey birbirlerine bağlantılı gidiyor. Senaryoyu kim yazıyorsa iyi yazıyor. Muhteşem Yüzyıl’dan çok daha iyi senaryo yazıyorlar.
RİCARDONE CEVAP VERMEMELİYDİ: (ABD Büyükelçisi’nin tutuklu askerlere ilişkin sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?) Kabahat ondan değil o soruyu ona soranda. ‘Türkiye’nin kendi iç sorunudur’ deyip, saygı gösterip cevap vermemesi lazımdı. Türkiye’nin büyük bir yüzleşmeye ihtiyacı var.