Siyaset ‘Bizde millete küsmek yok’

‘Bizde millete küsmek yok’

26.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul seçimi sonrası ilk değerlendirmeyi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Milletimizin mesajları karşısında kulağımızın üzerine yatma lüksüne sahip değiliz” dedi

‘Bizde millete küsmek yok’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini değerlendirerek, “Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, millete darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Tam tersine gerek 31 Mart’ta gerek 23 Haziran’da milletimize kendimizi niçin anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız. Nerelerde eksiklik, kopukluk, yanlışlık olduğunu tespit ederek bunları gidermenin yollarını arayacağız. Atmamız gereken adımları kararlılıkla hayata geçireceğiz” dedi. Erdoğan, kabine revizyonuna ilişkin soruya da “Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız. Siparişle bu işler olmaz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, konuşmasının başında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ederek, “İstanbul halkının kararının başımızın üzerinde yeri vardır” dedi. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

- YILDIRIM’A TEŞEKKÜR: Cumhur İttifakı adayı Binali Bey’in seçimi kazanmasını arzu ettik. Kendisine gayreti ve mücadelesi için buradan teşekkür ediyorum. Kendisi bunca yıllık bilgisini, birikimini, tecrübesini, projelerini hayata geçirmek için Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmuştu ama İstanbul halkının takdiri bu şekilde gerçekleşti. Asıl önemli olan milli iradenin en sağlıklı, en güvenli, en şaibesiz şekilde tecelli etmesidir. 2024 seçimlerine kadar AK Parti ve MHP olarak İstanbul’da sahip olduğumuz 25 ilçe belediyesi ve 180 büyükşehir belediye meclis üyesi ile halkımıza en güzel hizmetleri vermenin gayreti içerisinde olacağız. İstanbul ile ilgili projelerimizi, yatırımlarımızı, hedeflerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı

- MUHASEBESİNİ YAPACAĞIZ: Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, millete darılmak, hele hele milleti
suçlamak asla ve asla yoktur. Tam tersine gerek 31 Mart’ta gerek 23 Haziran’da milletimize kendimizi niçin anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız. Nerelerde eksiklik, kopukluk, yanlışlık olduğunu tespit ederek bunları gidermenin yollarını arayacağız. Atmamız gereken adımları kararlılıkla hayata geçireceğiz. Milletimizin mesajları karşısında kulağımızın üzerine yatma lüksüne sahip değiliz.

‘Bazı müjdeler paylaşacağız’

Kur, faiz ve enflasyon üçgeninde bunalan girişimcilerimizin, iş adamlarımızın, esnafımızın ve çalışanlarımızın hangi sıkıntılar çektiğini de biliyoruz. Bu sıkıntıları gidermek için ekonomiyi dengeye oturtmaya, kurdaki istikrarsızlığı gidermeye, faizleri düşürmeye, enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirmeye ve istihdamı arttırmaya çalışıyoruz. Bunların sinyalleri gelmeye başlamıştır. G-20 zirvesi ve Çin ziyaretinden sonra bazı müjdeleri sizlerle paylaşacağıma inanıyorum.

‘Bizde millete küsmek yok’

S-400 teslimi temmuzda başlıyor

Haberin Devamı

Türkiye’nin güvenlik ihtiyaçları konusundaki çok yönlü arayışlarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede sipariş ettiğimiz S-400 hava savunma sistemlerini inşallah önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz. Güvenlik ihtiyaçlarımız konusundaki farklı tedarik seçeneklerine de kapılarımız daima açık olmuştur. Türkiye, kendi güvenlik gereksinimlerini karşılama konusunu hiçbir ülkeyle müzakere etmek, bu konuda izin almak, hele hele baskılara boyun eğmek durumunda değildir. S-400 meselesi, doğrudan egemenlik haklarımızla ilgili bir konudur ve bundan geri adım atmayacağız.

- ÇİPRAS NE DERSE DESİN: Doğu Akdeniz’de şimdi kendi gemilerimizle sondaj ve arama çalışmalarımızı sürdürmeye başladık ve sürdürme süreci artarak devam ediyor. Yunanistan Başbakanı kendine göre bir şeyler söyleyip duruyor. Ne söylerse söylesin. Bizim orada bir defa haklarımız var. Türkiye’ye ait hem arama tarama hem de sondaj gemileri faaliyetlerini sürdürecek.

- FRANSA SEN KONUŞAMAZSIN: Biz diyoruz ki soydaşlarımızın, bütün o bölgede çıkan ne kadar petrol, doğal gaz varsa orada hakları var ve bu haklarının tespitinde, araştırılmasında orada Kuzey Kıbrıslı yöneticilerin de yer alması bizim başından itibaren savunduğumuz tezdir. Fransa’nın söyleyecek hiçbir şeyi yoktur. Burada Türkiye, Yunanistan, İngiltere konuşur, garantördür ama Fransa, sen konuşamazsın. Senin böyle bir yetkin yok.

Haberin Devamı

‘Kabine revizyonu siparişle olmaz’

Erdoğan, grup toplantısından çıkışında gazetecilerin kabine revizyonuna ilişkin sorusuna Erdoğan, “Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız. Siparişle bu işler olmaz, hele hele bu vatanı sevenler olarak bunları sürekli gündemde tutmak şık olmaz, şık da değil. Böyle dışarıdan dayatmayla kabine değişikliği, şu bu, anlatabiliyor muyum” yanıtını verdi.

İstanbul seçimi sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşme yapıp yapmadığı sorusu üzerine Erdoğan, “Telefonla görüşmemiz oldu ama tabii bir değerlendirmeyi yurt dışından geldikten sonra oturur yaparız” dedi. “Türkiye ittifakı hep vurgulanıyor ama bu kapsamda liderlerle bir görüşme olabilir mi” sorusunu da Erdoğan, “Bu verdiğimiz sinyal onlara değil mi? Onlara. Bunların detaylarına ayrıca gireriz” diye yanıtladı.